dinsdag, 9. oktober 2012 - 8:23

Doorbraak in onderzoek geweldsincident Oranjepark 's-Gravenzande

Westland

Met de aanhouding van twee verdachten in de leeftijd van (16 , 17 jaar) en afkomstig uit ’s-Gravenzande verwacht de recherche van Bureau Westland een doorbraak te hebben gerealiseerd in het onderzoek naar de meerdere geweldsmisdrijven die zaterdag 15 september om 22.30 uur plaatsgevonden.

In het parkje aan de Koningin Julianaweg raakten bij een eenzijdige vechtpartij meerdere jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar gewond.

De recherche hoorde de afgelopen dagen een groot een aantal betrokkenen en slachtoffers. Uit die verklaringen en het tactisch onderzoek dat door rechercheteam van zeven rechercheurs onder leiding van een officier van justitie werd ingesteld kwam de identiteit van het nu aangehouden tweetal naar voren. Dinsdagochtend werden zij door agenten van hun bed gelicht. Met de aanhouding verwacht het team de eerste zichtbare resultaten te hebben geboekt. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit en het onderzoek gaat dan ook deze week onverminderd voort.

Zinloos geweld
Die zaterdagavond bevonden zich zes jongeren in een Oranjepark aan de Koningin Julianaweg. Een gedeelte van deze jongeren zat op een bankje nabij enkele speeltoestellen. Vervolgens verschenen circa acht jongeren die zonder enige aanleiding de confrontatie met deze jongeren aangingen en zeer gewelddadig gedrag hebben vertoond, hierbij raakte een aantal jongeren gewond. Een meisje kreeg zonder enige aanleiding een aantal klappen, hierna kreeg een jongen een karatetrap tegen zijn hoofd, waardoor hij het bewustzijn verloor.

Een andere jongen kreeg ook klappen tegen zijn gezicht. De jongen en het meisje hebben geprobeerd om het park uit te vluchten en elkaar te beschermen. In de vlucht heeft een aanvaller de jongen opgetild en op de grond gesmeten. Hierdoor verloor de jongen zijn bewustzijn. Terwijl hij op zijn rug op de grond lag hebben 4 aanvallers volgens ooggetuigen op de jongen in staan schoppen tegen zijn hoofd en in zijn lichaam. Het meisje kreeg ook nog klappen terwijl zij de jongen wilde beschermen

Flink letsel
De GGD vervoerde die avond één slachtoffer (15 jaar) naar het ziekenhuis. Hij hield aan het geweldsmisdrijf een blauw bebloed oog, een zwaar gekneusde pols en inwendig letsel over in de nierstreek. In één week tijd is hij drie keer naar het ziekenhuis vervoerd wegens klachten. De jongen die de trap tegen zijn kaak heeft gekregen en het meisje werden ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. Later bleek dat de jongen bij het incident zijn kaak brak.
Provincie:
Tag(s):