woensdag, 2. mei 2012 - 18:18

Doorzoeking in vijf panden in onderzoek postzegelfraude

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft woensdag 2 mei tijdens een grootscheepse actie op 10 locaties in Nederland, Duitsland en België doorzoekingen gedaan in het kader van een onderzoek naar de handel in en het in omloop brengen van valse postzegels. In totaal werkten 40 mensen mee aan de doorzoekingen.



Aanleiding van het onderzoek is de aangifte van PostNL in december 2011 van het feit dat er op grote schaal valse postzegels in omloop waren gebracht. Door PostNL werd onderzoek gedaan naar de verspreiders van de valse postzegels en er werd een civiele procedure gestart tegen de aanbieders.


In het kader van het strafrechtelijk onderzoek door de BRZN werden onder leiding van het Openbaar Ministerie in Limburg op 10 locaties in Duitsland, België en Nederland doorzoekingen gedaan. In Nederland werden 3 bedrijfspanden in Sittard, een bedrijfspand in Maastricht en een woning in Geleen doorzocht. In Duitsland 3 woningen in Tüddern en een woning in Keulen en in België een woning in Maasmechelen. Bij de doorzoekingen werd een grote hoeveelheid documenten, administratie en gegevensdragers in beslag genomen. Deze worden verder onderzocht.
Provincie:
Tag(s):