woensdag, 6. juni 2012 - 8:13

Drie aanhoudingen bij politieactie in de Hildebrandstraat

Den Haag

De politie hield dinsdagavond 5 juni om 21.45 uur drie personen in een woning aan de Hildebrandstraat aan.

Het gaat om een 30-jarige Hagenaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident in de regio in 2010. De politie hield ook de twee in de woning aanwezige vrouwen aan.

Inzet arrestatieteam
Omdat de man verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident en dus vuurwapen gevaarlijk kan zijn, zette de politie bij de aanhouding het arrestatieteam in. Ten behoeve van de aanhouding werd de omgeving van de Hildebrandstraat afgezet.

Buurtbewoners
De actie van de politie trok veel aandacht van buurtbewoners. Een groep van zo'n 50 omstanders bemoeide zich met het werk van de politiemensen en probeerden dit zelfs te beletten. Zo probeerden zij door de linie heen te breken en bekogelden zij de agenten met zwaar vuurwerk. Het parate peloton en politiehonden werden ingezet om de menigte op afstand te houden, de rust te doen wederkeren en daarmee de veiligheid van de omstanders en de politie te waarborgen. Hierbij zijn nog geen aanhoudingen verricht. De recherche doet onderzoek naar de betrokkenen bij het geweld tegen politieagenten en sluit aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):