zondag, 23. december 2012 - 19:06 Update: 03-07-2014 1:03

Dubbelslag Pellé is Groningen te machtig

[ELF-Voetbal] Feyenoord gaat met een uitstekend gevoel de winterstop in. In de eigen Kuip werd niet groots gevoetbald, maar tegen het matig acterende FC Groningen is dat ook niet nodig. Met twee doelpunten was Graziano Pellé wederom goud waard. De winnende viel drie minuten voor affluiten, doordat de buitenspelval van de bezoekers spaak liep.

In de slaapverwekende eerste helft hield FC Groningen gemakkelijk stand. De kleine kansjes die er waren werden verdeeld: Jean-Paul Boëtius miste namens de thuisploeg, Tim Sparv kwam net te kort om een vrije trap tot doelpunt te promoveren. Feyenoord had door dat er wat moest veranderen en begon de tweede helft een stuk beter. De ploeg van Ronald Koeman drukte FC Groningen weg en voetbalde heel aardig, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. De 1-0 viel dan ook uit een standaardsituatie. Uit een hoekschop van Jordy Clasie was het, uiteraard, Pellé die de 1-0 binnen kopte. Leandro Bacuna werkte de bal achter de doellijn weg. Een kwartier voor tijd viel werkelijk uit het niets de 1-1 te noteren. Een ongevaarlijke voorzet van Mitchell Schet werd pardoes door Joris Mathijsen in de voeten van Virgil van Dijk gekopt en de sterke verdediger, één van de weinige lichtpuntjes in de instabiele selectie van Groningen, schoot raak. Hierna kreeg Groningen enkele goeie kansen om zelfs op voorsprong te komen. Andraz Kirm, Bacuna en Michael de Leeuw misten. Met name de laatste hielp een enorme kans om zeep. Dit kwam de ploeg van Robert Maaskant uiteindelijk duur te staan. In het slotoffensief van de gastheren pompte Clasie de bal naar voren en kwam het leer via Lex Immers bij Pellé terecht. Doordat de verdediging van Groningen niet op één lijn verdedigde, kon de Italiaan al glijdend de winnende binnen schieten.