zondag, 15. januari 2012 - 16:45 Update: 08-07-2014 0:55

Eerste nederlaag sinds 12 september voor FC Zwolle

Rotterdam

(Elfvoetbal) Het is Sparta Rotterdam gelukt om de titelstrijd van de Jupiler League nog enigszins spannend te maken. FC Zwolle profiteerde niet van het puntverlies van FC Eindhoven (0-0) en Cambuur Leeuwarden (0-0), want op Het Kasteel werd verloren: 2-0.

Vrijdag 14 oktober, dat is de dag waarop Sparta Rotterdam voor het laatst een nederlaag leed. FC Dordrecht won toen met 3-2. Op maandag 12 september hield FC Zwolle voor het laatst nul punten over aan een competitiewedstrijd. Een overwinning op de Spartanen zou betekenen dat de voorsprong op nummer twee FC Eindhoven zou worden vergroot tot twaalf punten.

Maar u raadt het al, er kwam geen gat van twaalf punten. De 23-jarige aanvaller Jeremy Bokila, die door Sparta Rotterdam wordt gehuurd van Zulte-Waregem, legde in de 57ste minuut vanaf de strafschopstip aan voor het enige doelpunt van het competitietreffen. Tien minuten later was het een gedane zaak toen FC Zwolle-doelman Diederik Boer met een rode kaart moest inrukken. Elf minuten voor het eindsignaal verdubbelde aanvaller Mario Abare Bilate de marge.

Sparta Rotterdam speelt in de eerste maand van 2012 nog twee competitiewedstrijden: een thuisontmoeting met FC Dordrecht en een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. FC Zwolle ontvangt aanstaande vrijdag Almere City FC en moet zich exact een week later eveneens zien te ontdoen van FC Dordrecht, alleen dan wel in een uitconfrontatie.