vrijdag, 31. augustus 2012 - 20:22

Eerste paal geslagen nieuw politiebureau in Doetinchem

Doetinchem

Op het terrein Hamburgerbroek – Zuid, het voormalige Vredesteinterrein, in Doetinchem is vrijdag 31 augustus de eerste paal geslagen van het nieuwe politiebureau voor het team Achterhoek-West.

Vier teamassistentes van de politieteams die er gehuisvest worden (Doetinchem, Bronckhorst, Montferland en Oude IJsselstreek), hebben de officiële handeling verricht in het bijzijn van de burgemeesters van de vier betrokken gemeenten, plaatsvervangend Korpschef Ten Have en diverse genodigden.

De officiële handeling voor het slaan van de eerste paal werd rond 12.00 uur verricht door vier teamassistentes, nadat plaatsvervangend korpschef Ten Have en burgemeester Kaiser van Doetinchem het woord tot de aanwezigen hadden gericht.

Men koos voor deze officiële handeling door de vier teamassistentes Deborah Peters, Romy van Westerop-Valk, Ans Gosselink-Luimes en Mariël Giesen-Bleumer, omdat zij het publiek straks in het nieuwe politiebureau aan de balie zullen ontvangen. Met het in werking stellen van de heimachine werd de eerste paal geslagen.

Ten Have gaf aan, dat het de laatste keer is, dat een eerste paal voor een nieuw politiebureau wordt geslagen binnen de politieregio Noord- en Oost-Gelderland. Vanaf volgend jaar bestaat de regio Noord- en Oost-Gelderland niet meer. Zij valt dan onder de eenheid Oost-Nederland, de grootste politie-eenheid van Nederland met drie miljoen inwoners in 81 gemeenten. Een nieuw begin in een nieuw bureau, dat eind 2012 klaar moet zijn.

Burgemeester Kaiser benadrukte het belang van de aanwezigheid van een politiebureau in Doetinchem en de politiezorg voor de inwoners van het nieuwe politieteam Achterhoek-West.

Het nieuwe politiebureau is ontworpen door BCT architecten uit Enschede en wordt gebouwd door van Norel Bouwgroep uit Epe. Alferink BV Installatietechniek uit Groenlo en Harwig BV uit Emmen zorgen respectievelijk voor de realisatie van de werktuigbouwkundige zaken en de elektrotechnische zaken.

De politie en gemeente waren al geruime tijd met elkaar in gesprek over een verhuizing van het politiebureau aan de C. Missetstraat. Op die locatie zijn nu het politieteam Doetinchem en een aantal districtelijke afdelingen (o.a. recherche, jeugd- en zedenzaken) ondergebracht. Deze afdelingen ondersteunen alle politieteams in de Achterhoek. Ook is in het pand een cellencomplex voor maximaal 15 arrestanten.

Het huidige pand is na de reorganisatie van de politie in 1993 regelmatig verbouwd en uitgebreid om huisvesting te bieden aan de verschillende afdelingen van de politie. Deze zijn ook in het nieuwe pand gepland en er komt ook weer een cellencomplex. Het nieuwe politiebureau krijgt een vloeroppervlakte van 4000 vierkante meter en krijgt ook cellenblok. De totale kosten worden geraamd op 9 miljoen euro.

In het nieuwe pand zal, net zoals in het regiobureau in Apeldoorn, het zogenoemde ‘innovatieve kantoorconcept’ worden toegepast. Dat kenmerkt zich door het feit dat de eigen, vaste werkplek wordt losgekoppeld van de persoon. Hiervoor in de plaats worden diverse werkplekvormen ingericht, zoals open werkplekken, spreekplekken, vergaderruimten en zogenaamde cockpits (kleine afgescheiden ruimtes om geconcentreerd te kunnen werken). Afhankelijk van de werkzaamheden die een medewerker op dat moment wil verrichten, wordt een passende werkplek gekozen.
Provincie:
Tag(s):