maandag, 17. december 2012 - 12:35 Update: 08-07-2014 0:44

Eredivisie-trainers veroordelen actie Gözübüyük massaal

(ElfVoetbal) De wijze waarop arbiter Serdar Gözübüyük afgelopen weekend er op wees respect voor de arbitrage te tonen, is massaal veroordeelt door de trainers in de Eredivisie.

Net als Robert Maaskant vinden zij het tonen van een bandje met respect een toneelstukje, blijkt uit navraag door het AD.

AZ-trainer Gertjan verbeek: "Het was een belachelijke actie van de scheidsrechter. Dit is juist respectloos. Dan ben je het niet waard om als beste scheidsrechter door het leven te gaan. Je moet nooit om respect vragen, dat moet je verdienen. Ik sta achter Maaskant."

FC Utrecht-coach Jan Wouters: "Ik heb echt problemen met deze actie van de scheidsrechter. Het ligt er te zeer bovenop. Emoties horen bij voetbal en wij trainers weten meestal echt wel waar de grens ligt. Die zoek je soms op, maar we gaan geen grens- of scheidsrechters schoppen of zoiets."

Feyenoord-trainer Ronald Koeman: "In dit geval moet ik het toch opnemen voor collega Robert Maaskant. Wat is er mis als een trainer of speler op een normale manier iets zegt van een situatie."

Ajax-coach Frank de Boer: "Het was overdreven. Ik vind dat een trainer vanuit de emotie best wat mag zeggen. Als je dan door blijft gaan met praten en protesteren, ja, dan moet een scheidsrechter zeker optreden."
Categorie:
Tag(s):