woensdag, 28. maart 2012 - 13:43 Update: 08-07-2014 0:31

Europees Cybercrime Centrum komt in Den Haag

Den Haag

Woensdag heeft de Europese Commissie voorgesteld een Europees Cybercrime centrum op te richten om de Europese burgers en bedrijven te beschermen tegen cyber-bedreigingen. Het centrum zal worden opgericht binnen de Europese Politiedienst, Europol in Den Haag. Dit heeft de Europese Commissie woensdag bekendgemaakt.

Vanuit het Europees Cybercrime centrum in Den Haag zal de strijd tegen cybercriminaliteit worden gecoördineerd die zich in eerste instantie zal richten op illegale online activiteiten van georganiseerde criminele groepen, met name het genereren van grote criminele winsten, zoals online fraude met credit cards en bank referenties.

De EU-deskundigen zullen ook werken aan het voorkomen van cybercriminaliteit die betrekking heeft op e-banking en het doen van online boekingen. Eén van de punten waarop het Europese Cybercrime Centrum zich met name richt zal het beschermen zijn van sociaal netwerk profielen tegen e-crime infiltratie en de strijd tegen online identiteitsdiefstal.

Het centrum zal zich ook richten op cybercriminaliteit die ernstige schade toebrengt aan hun slachtoffers, zoals online seksuele uitbuiting van kinderen en op cyberaanvallen op de vitale infrastructuur en informatiesystemen in de Europese Unie.

"Miljoenen Europeanen gebruiken internet voor thuisbankieren, online winkelen en het boeken van vakanties of om in contact te blijven met familie en vrienden via online sociale netwerken. Helaas neemt de online georganiseerde misdaad ook toe wat dus zijn negatieve invloed heeft op eenieder van ons", zegt Cecilia Malmström, Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken.

"We kunnen niet toestaan ​​dat cybercriminelen ons digitale leven verstoren. Het Europees Cybercrime Centrum binnen Europol speelt een cruciale rol in de samenwerking bij het verdedigen van een gratis is, open en veilig internet", aldus Malmström.
Categorie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

19 min 49 sec geleden

Politie houdt 53-jarige echtgenoot dode vrouw in koffer Maastricht aan

De politie heeft, in samenwerking met de Duitse politie, een 53-jarig man uit Aken aangehouden in het onderzoek naar de aangetroffen vrouw in een koffer in Lees verder...

Foto van The Passion | EO
35 min 5 sec geleden

Paasverhaal 'The Passion' in 2016 in Amersfoort

De zesde editie van The Passion vindt op 24 maart 2016 plaats in Amersfoort. Dat werd dinsdagochtend op het Eemplein bekendgemaakt door middel van street Lees verder...

Foto van leerlingen tijdens examen | Archief EHF
58 min 20 sec geleden

LSVb: 71 HBO- en WO-opleidingen scoren onder het niveau

Bij 71 hbo- en wo-opleidingen schiet de kwaliteit tekort volgens de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). dit blijkt woensdag uit onderzoek Lees verder...