vrijdag, 21. september 2012 - 13:14 Update: 08-07-2014 0:46

FC Twente laat twee punten liggen

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente is er donderdagavond niet in geslaagd om de drie punten in Enschede te houden. Een comfortabele voorsprong werd in een tijdsbestek van vijf minuten uit handen gegeven tegen Hannover '96.

De thuisploeg begon goed aan het eerste duel in de groepsfase van de Europa League en was direct gevaarlijk via spits Luc Castaignos. Enkele minuten later deed Willem Janssen wat zijn collega iets daarvoor had nagelaten en de middenvelder schoof de bal in het doel.

De 1-0 voorsprong bij rust leek gelet op de geschiedenis een goede uitgangspositie op een thuisoverwinning. Van de 43 thuisduels waarin De Tukkers op voorsprong kwamen, wist de ploeg er 35 in winst om te zetten. Slechts één duel ging verloren.

Ook in het tweede bedrijf ging de equipe van trainer Steve McClaren voortvarend van start. Nacer Chadli ging achter de bal staan bij een vrije trap en schoot de bal via de muur in de lange hoek achter de doelman.

Toch zou FC Twente de comfortabele voorsprong nog uit handen geven. Na 67 minuten speeltijd viel de bal na een geblokkeerd schot voor de voeten van Artur Sobiech, die geen moeite had om het leer in het lege doel te schuiven.

Vijf minuten later nam Peter Wisgerhof een voorbeeld aan Atiba Hutchinson eerder op de avond, door de bal op ongelukkige wijze voorbij zijn eigen doelman te glijden. In de slotfase kreeg Castaignos nog twee immense kansen, maar tot een overwinning leidde tot niet.