zondag, 18. november 2012 - 17:02 Update: 08-07-2014 0:45

FC Twente speelt gelijk in Utrecht en ziet PSV uitlopen

Utrecht

(Elfvoetbal) FC Utrecht en FC Twente hebben beide een punt overgehouden aan hun onderlinge duel: 1-1.

Beide treffers vielen in de eerste helft, waarin Twente al snel de leiding nam. Na een kwartier kwamen de Utrechters op gelijke hoogte. Door de puntendeling geraken de Tukkers verder achterop; PSV staat nu vier punten 'los' van FC Twente.

FC Twente begon de wedstrijd voortvarend. Een snel verdiende vrije trap werd door Dusan Tadic keurig op het hoofd van Willem Janssen gelegd en de middenvelder zette na drie minuten de thuisploeg al op een 0-1 voorsprong. FC Utrecht schrok van de snelle tegentreffer en reageerde via Alexander Gerndt.

De aanvaller trof echter geen doel en zag daarnaast de geheel vrijstaande Jacob Mulenga over het hoofd. Na een dik kwartier was het echter wel raak. Eveneens was een vrije trap de aanleiding tot een doelpunt. Tommy Oar legde, net als Tadic dat bij Janssen deed, een vrije trap keurig op het hoofd van ploeggenoot Mulenga en de Zambiaan liet de 42-jarige Sander Boschker de bal uit het net vissen.

FC Twente reageerde hierna via Luc Castaignos, maar de jonge aanvaller miste, terwijl aan de andere kant Oar een fraaie actie niet tot doelpunt zag worden gepromoveerd. Na de thee kopte Tadic zijn ploeg bijna naar de 1-2. De voorzet kwam van Roberto Rosales, maar doelman Robbin Ruiter redde ter nauwernood.

De betere kansen bleven in de voorzichtige tweede helft voor de bezoekers. Maar onder meer Robbert Schilder zag zijn schot gepakt worden door Ruiter. Aan de andere kant bleef Oar gevaarlijk; de Australiaan zag zijn schot maar net over de kruising gaan. Beide ploegen scoorden echter niet meer, waardoor beide ploegen met één punt tevreden moeten zijn.