zondag, 25. maart 2012 - 9:29 Update: 08-07-2014 0:53

FC Twente verspeelt wederom dure punten in rommelig duel

(Elfvoetbal) FC Twente heeft zaterdagavond in Den Haag wederom dure punten laten liggen in de Nederlandse Eredivisie. De nummer drie speelde een rommelig duel en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag.

Bij de Tukkers keerden Peter Wisgerhof en Douglas terug in de basis. Dit ging ten koste van Nils Röseler en Rasmus Bengtsson. Door de afwezigheid van Luuk de Jong begon Glynor Plet in de spits bij de ploeg van trainer Steve McClaren.

Aan de andere kant moest trainer Maurice Steijn puzzelen om tot een basisopstelling te komen. Onder andere Jens Toornstra, Aleksandar Radosavljevic en Ali Boussaboun waren afwezig bij de club uit Den Haag. Als vervangers speelden Ebi Smolarek, Stanley Elbers en Charlton Vicento.

Al na enkele minuten spelen kwamen de Hofstedelingen op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Smolarek. De Poolse aanvaller schoot het leer fraai in de rechterhoek: 1-0. Vervolgens namen de bezoekers het heft in handen.

Twente kreeg enkele mogelijkheden via Plet, Chadli en Janssen, maar gescoord werd er niet. Vlak voor de rust moest aanvoerder Peter Wisgerhof het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Röseler.

Ook na de rust begon ADO beter. De ploeg was feller in de duels en kreeg enkele mogelijkheden. Echter viel de treffer na 63 minuten spelen aan de andere kant. Een voorzet van Roberto Rosales werd door Plet binnengekopt: 1-1. Vervolgens gingen de Tukkers op zoek naar de voorsprong, maar door rommelig spel werden er geen kansen gecreëerd.

Tien minuten voor tijd mocht Wesley Verhoek dan eindelijk zijn debuut maken voor Twente. De vleugelaanvaller verliet ADO in januari voor de Enschedeërs, maar kwam door een enkelblessure nog niet in actie voor zijn nieuwe ploeg. De aanvaller werd met een luid applaus onthaald door het publiek.

Ondanks een slotoffensief van Twente werd er niet meer gescoord. Verhoek leek de Tukkers nog naar de overwinning te schieten, maar zijn inzet ging snoeihard op de paal: 1-1.