zondag, 22. april 2012 - 15:53 Update: 08-07-2014 0:53

Feyenoord blijft meedoen voor Champions League

(ElfVeetbal)Feyenoord heeft zondagmiddag goede zaken gedaan voor plek twee in de Eredivisie.

De Rotterdammers wonnen de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-2. De doelpuntenmakers aan de kant van Feyenoord waren Ruben Schaken en Guyon Fernandez.

Feyenoord heeft een gemakkelijke overwinning geboekt in Den Haag. In de eerste helft waren alle grote kansen ook voor de Rotterdammers en dan met name voor Otman Bakkal. De middenvelder werd vroeg in de wedstrijd diep gestuurd en kwam een fractie van een seconde te laat om ADO-doelman Gino Coutinho te passeren. Later kreeg Bakkal een prima voorzet van Kelvin Leerdam, alleen wist de middenvelder van Feyenoord de bal niet tussen de palen te koppen. Bakkal kreeg nog een kans in de eerst helft, maar ook deze wist hij niet vanuit de korte hoek niet in het net te schieten.

ADO wist in de eerste helft vrijwel niets te creëren en mocht van geluk spreken dat het met een gelijkspel ging rusten. Na rust kwam hier al snel verandering in. Vlak na rust kwam Guyon Fernandez door vanaf de linkerkant en gaf een prima voorzet, die slecht verwerkt werd door Coutinho. Vervolgens kon Ruben Schaken de openingstreffer van de middag te scoren.

Het was Hagenees Fernandez die het tweede doelpunt voor de Rotterdammers wist te scoren. De spits van Feyenoord werd prima weggestuurd door Bakkal en schoot de bal met zijn linkerbeen in het doel. Sekou Cissé had de ideale mogelijkheid de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de Ivoriaanse aanvaller faalde oog in oog met Coutinho.

Vlak voor tijd kreeg ADO een penalty, doordat Charlton Vicento onderuit gehaald werd door Kelvin Leerdam. Lex Immers schoot de bal hoog de touwen achter doelman Erwin Mulder. In de slotfase was ADO nog op zoek naar de gelijkmaker, maar wist geen kansen meer te creëren.

Feyenoord staat door deze zege op de tweede plaats in de Eredivisie. Concurrent AZ neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen VVV-Venlo en kan bij winst de tweede plaats van de Rotterdammers overnemen.