zondag, 25. november 2012 - 21:40 Update: 08-07-2014 0:44

Feyenoord heeft geen kind aan inspiratieloos AZ

[ELF-Voetbal] AZ heeft zondagmiddag verloren van Feyenoord. De Rotterdammers speelden een sterke wedstrijd en zagen Tonny Vilhena en Ruben Schaken scoren. Voor AZ nemen de zorgen nu toe. De ploeg van Gertjan Verbeek staat door de nederlaag twaalfde.

AZ begon sterk aan het duel en wist enkele kansen bij elkaar te voetballen. De enige die een treffer opleverde, werd echter afgekeurd. Jozy Altidore maakte hands. Na ongeveer een kwartier voetballen nam Feyenoord de regie over, maar veel kansen leverde dit niet op. Na een halfuur was Jean-Paul Boëtius dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd echter goed gepakt door Esteban, die even later een poging van Vilhena onschadelijk wist te maken.

Ook na rust was Feyenoord de betere ploeg, maar net als in de eerste helft werden er niet heel veel kansen bij elkaar gevoetbald. Oud-AZ'er Graziano Pellè was als eerste gevaarlijk; zijn solo leverde een schot op, maar deze belandde aan de verkeerde kant van de paal. Even later was Pellé de aangever en wist Vilhena de 0-1 aan te tekenen. De zeventienjarige middenvelder is na Geroginio Wijnaldum de jongste doelpuntenmaker van Feyenoord.

Na een overtreding op Boëtius werd Dirk Marcellis vijf minuten voor tijd weggestuurd en was de wedstrijd gespeeld, al was die eigenlijk al beslist na de 0-1. Uiteindelijk zorgde Ruben Schaken met een schot in de hoek voor de 0-2 eindstand.