donderdag, 21. juni 2012 - 18:43 Update: 08-07-2014 0:49

Feyenoord klaagt bij KNVB vanwege 'scheve' competitieschema

(ELFVoetbal) Sinds het nieuwe competitieschema voor de Eredivisie bekend is, regent het klachten. Waar Ajax al eerder haar onvrede kenbaar had gemaakt, is nu ook Feyenoord op de bres geklommen.

Technisch directeur Martin van Geel heeft bij competitiemanager Gijs de Jong van de KNVB geprotesteerd. Hij vindt dat de verhoudingen 'volledig zoek zijn' nu de Rotterdamse club van de eerste elf duels maar liefst zeven keer op vreemde bodem speelt. Daarnaast moet de ploeg na vrijwel alle (eventuele) Europese wedstrijden een paar dagen later in de Eredivisie een uitwedstrijd afwerken.

"Wat ons betreft zijn de verhoudingen zoek", reageert Van Geel in het Algemeen Dagblad. "Als je van de eerste elf duels er zeven uit moet spelen, dan is er volgens ons iets niet in orde. Dat vinden wij onevenwichtig. Bij Ajax en PSV is de verhouding wel correct. Het is zaak om sterk aan de competitie te beginnen. Dat kan nog steeds, maar het KNVB-schema heeft het er allemaal niet eenvoudiger op gemaakt."

Dat Feyenoord ook na Europese verplichtingen voortdurend in de bus moet stappen om uitwedstrijden af te werken, zit technisch directeur Martin van Geel eveneens dwars. "Dat is ook een pijnpunt bij ons. Net zo goed als dat wij voortdurend om half één moeten aantreden. De KNVB zegt dat het te maken heeft met risicoduels. Wij vinden dat wij in dat geval ook thuis kunnen spelen, dat tackelt in elk geval het risicoaspect dat nu vanuit Zeist naar voren wordt geschoven."

Gijs de Jong zegt Feyenoord waar mogelijk terwille te zijn geweest. "We hebben gekeken welke wedstrijden op zondag naar een later tijdstip verplaatst konden worden. Zowel in ronde 16 als 18 is de speeltijd van 12.30 uur gewijzigd naar 14.30 uur." Het argument dat Feyenoord kort na Europese duels uit moet spelen, gaat volgens De Jong pas op als de club in de Europa League speelt.

"Anders heb je minimaal donderdag, vrijdag en zaterdag rust. Verder wordt een groot deel van de keuzes bepaald door het feit dat Feyenoord in diverse steden vanwege de openbare orde nu eenmaal alleen op zondag om 12.30 uur welkom is." Ook Ajax diende net als vorig seizoen een klacht bij de KNVB in over onder andere de vele uitduels (op zondag om 12.30 uur) die de Amsterdammers moeten spelen na doordeweeks Europees in actie te zijn gekomen.
Categorie:
Tag(s):