dinsdag, 7. augustus 2012 - 23:11 Update: 08-07-2014 0:47

Feyenoord krijgt deksel op de neus, CL-droom spat uiteen

Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord had na de nederlaag bij Dinamo Kiev (2-1) nog goede hoop om de volgende voorronde van de Champions League te bereiken. De Rotterdammers domineerden ook in eigen huis, maar kwamen niet tot scoren. In de absolute slotfase dompelden de bezoekers Het Legioen in rouw: 0-1.

Feyenoord begon met Guyon Fernandez in de basis. Trainer Ronald Koeman ging met zijn ploeg op zoek naar een vroeg doelpunt. Ruben Schaken was ook dichtbij. Na vijf minuten schoot de vleugelspeler via doelman Maksym Koval op de paal. Het leek de opmaat van een mooie avond voor Feyenoord, maar het geslepen Dinamo Kiev kwam er af en toe dreigend uit. Erwin Mulder voorkwam een treffer van Milos Ninkovic.

Gemiste kansen
Aan Rotterdamse kant was Schaken de meest actieve en dreigende speler. De buitenspeler miste bij zijn eerste kans het geluk, maar tien minuten later had hij het vizier niet op scherp bij een goede voorzet van Darryl Janmaat. Schaken kopte in de handen van Koval. Feyenoord moest in de jacht op een doelpunt uitkijken voor de uitvallen van de bezoekers. Ideye Brown werd opeens dreigend voor Mulder.

In de tegenaanval kreeg de thuisploeg een goede kans. Sekou Cissé twijfelde echter te lang en zag zijn inzet langs het doel rollen. Fernandez miste ook de scherpte voor het doel van de slechts 19-jarige Koval. De jonge goalie was ook in de tweede helft een uitblinker aan de kant van Dinamo. Een geweldige voorzet van Schaken kwam voor de voet van Lex Immers. De Hagenaar schoot van dichtbij op Koval.

Dinamo ontsnapt
Het was de grootste kans voor Feyenoord. Dat bleef het ook. De Rotterdammers drongen wel aan, maar verder dan een kopbal van Schaken kwam de stadionclub niet meer. Dinamo hield daardoor stand ondanks de druk. In de extra tijd wisten de bezoekers zelfs nog de zege op te eisen. Brown, de grote man in de heenwedstrijd, was het eindstation van een counter. De spits dompelde vervolgens De Kuip in een sombere stemming. Dinamo Kiev gaat door in de Champions League. Feyenoord rest een plek in de vierde voorronde van de Europa League.