zaterdag, 18. februari 2012 - 21:05 Update: 08-07-2014 0:54

Feyenoord laat zege in slotfase lopen na rood Guidetti

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zaterdagavond zeer slechte zaken gedaan tegen RKC Waalwijk.

De Rotterdammers kwamen in de Kuip niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Brabanders. Daarnaast kreeg sterspeler John Guidetti op domme wijze een rode kaart, waardoor hij is geschorst voor de topper tegen PSV aankomend weekeinde.

Bij de thuisploeg begon Kamohelo Mokotjo op het middenveld door een liesblessure bij Jordy Clasie. Guyon Fernandez kreeg opnieuw de voorkeur boven Sekou Cissé en Jerson Cabral. Bij RKC mocht Rick ten Voorde vanaf de linkerkant starten. Geoffrey Castillion moest het doen met een reserveplaats.

Feyenoord had het gedurende de eerste helft zeer lastig met de bezoekers. RKC creëerde enkele goede kansen via onder andere centrumaanvaller Krisztián Németh en Mitchell Schet. Die laatste schoot van dichtbij op doelman Erwin Mulder.

De stadionclub stelde hier vrijwel niets tegenover, waardoor het dan ook blij mocht zijn dat de ruststand 0-0 was. Ook na de theepauze kon de ploeg van trainer Ronald Koeman geen potten breken. Het spel golfde over en weer, maar kansen werden niet gecreëerd.

De thuisploeg kreeg pas twintig minuten voor tijd haar eerste grote kans van de wedstrijd. De RKC-verdediging verloor Ruben Schaken uit het oog, waarna de vleugelaanvaller oog in oog met doelman Jeroen Zoet faalde. Enkele minuten later werd Karim El Ahmadi na een combinatie met John Guidetti neergelegd in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Danny Makkelie twijfelde niet, en wees direct naar de strafschopstip. Vervolgens schoot Guidetti binnen vanaf elf meter. Uit vreugde trok de Zweed zijn shirt uit, waarbij hij zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Hierdoor mist Guidetti de kraker tegen PSV aankomend weekeinde.

Tien minuten voor tijd leek RKC terug te komen via Aaron Meijers. De middenvelder echter schoot op de paal. Vijf minuten later was het wel raak. Een voorzet van Schet werd knap binnengekopt door Robert Braber: 1-1.

Vervolgens werd er niet meer gescoord, waardoor Feyenoord punten verliest in de titelstrijd. De Rotterdammers staan nu vier punten achter koplopers PSV en AZ, en hebben daarnaast één wedstrijd vaker gespeeld.