zondag, 18. maart 2012 - 17:08 Update: 08-07-2014 0:53

Feyenoord sluit aan bij top door knappe overwinning

[ELF-Voetbal] Feyenoord heeft een uitstekende overwinning geboekt op FC Twente. In De Grolsch Veste won de ploeg van Ronald Koeman met 0-2. FC Twente mistte in de defensie Peter Wisgerhof en Douglas. Rasmus Bengtsson en Nils Röseler namen de plaatsen in het centrum van de verdediging. Röseler maakte een ongelukkige eigen doelpunt en Cissé scoorde het tweede doelpunt aan de kant van de Rotterdammers.

Feyenoord had in Enschede het betere van het spel. Jerson Cabral zette John Guidetti weg, maar deze pass was het iets te diep voor de spits. Feyenoord bleef doordrukken en Jordy Clasie testte doelman Sander Boschker met een goed afstandsschot.

Na de rust was de openingstreffer van de wedstrijd een feit. Cabral gaf een goede voorzet richting John Guidetti. De Zweed maakte het Boschker lastig en zorgde ervoor dat verdediger Röseler de bal ongelukkig in zijn eigen goal kopte. FC Twente moest gaan aanzetten, maar creëerde geen grote kansen. In de tweede helft had Guidetti nog een strafschop kunnen krijgen. De spits zette goed zijn lichaam in een duel met Nicky Kuiper, die hem vervolgens vloerde. Scheidsrechter Kevin Blom vond het niets en liet doorspelen.

De grootste kans aan de kant van de Tukkers kwam op naam van Nacer Chadli. Luuk de Jong verlengde de bal met het hoofd en de bal kwam bij Nacer Chadli terecht. De Belg schoot de bal met links in de hoek, maar Mulder redde knap met zijn voeten. Vijf minuten voor tijd besliste invaller Sekou Cissé de wedstrijd. De Ivoriaan gebruikte zijn lichaam sterk tegenover Dwight Tiendalli. Hij draaide knap weg en schoot de bal hard achter Boschker.

Feyenoord is door deze winst gestegen naar de vijfde plaats in de Eredivisie. FC Twente en sc Heerenveen hebben netals de Rotterdammers 48 punten. De Tukkers hebben echter één wedstrijd minder gespeeld.