woensdag, 30. mei 2012 - 18:19

Filmliga Delfzijl ontvangt subsidie voor digitalisering

Delfzijl

De gemeente Delfzijl stelt een subsidie van € 10.000,- beschikbaar voor de digitalisering van Filmliga Delfzijl.

Deze subsidie maakt het voor de Filmliga mogelijk om een nieuwe digitale projector, filmdoek en geluidsinstallatie te kopen. Hiermee kan zij nieuwe films blijven vertonen die in de toekomst alleen maar digitaal worden aangeleverd. Bovendien betekent digitalisering een kwaliteitslag in films. Volgens de begroting komt de Filmliga nog € 10.000,- tekort, hiervoor gaat zij op zoek naar sponsoring door het bedrijfsleven.

Filmliga
Het college hecht veel waarde aan de Filmliga. De vrijwilligers van de Filmliga tonen al meer dan twintig jaar met succes films in Theater & Congrescentrum de Molenberg en leveren zo een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in de gemeente en daarbuiten. De films trekken jaarlijks vierduizend bezoekers en de Filmliga doet dit sinds de oprichting in 1990 zonder subsidies.

Cofinanciering
Voor de overstap van 35-millimeterfilms naar digitale films is een totale investering van ruim een ton nodig. Hiervan draagt het Rijk € 40.000,- bij. De Filmliga investeert ook ongeveer € 40.000,-. Theater & Congrescentrum de Molenberg is bereid alle voorzieningen aan te passen, zoals het ventilatiesysteem en het inbouwen van een nieuwe geluidsinstallatie.
Provincie:
Tag(s):