dinsdag, 27. november 2012 - 20:09

Filmpje hond 'Rocky' helpt brandweer boom omtrekken hit op internet

Harderwijk

Na de storm van afgelopen zaterdag en zondag had ook de brandweer in Harderwijk zijn handen vol aan omgewaaide bomen en afgebroken takken.

Boom staat op omvallen
De brandweer kreeg zondag aan het begin van de avond een melding dat er in Harderwijk een boom dreigde om te vallen. De boom leunde al gevaarlijk op een andere boom aan de Van Maerlantlaan.

Boom blijft staan na doorzagen
De brandweer ging ter plaatse en maakte een touw vast aan de stam van de boom en zaagde vervolgens de stam af bij de grond. De boom bleef echter fier overeind staan dus moesten de brandweermannen ‘in de touwen’.

Brandweerhond ‘Rocky’
Bij diverse pogingen om de boom om te trekken kregen zij opeens onverwachte hulp van hond Rocky. Het dier nam het uiteinde van het touw in zijn bek en begon er uit alle macht aan te trekken. Dit leverde hilarische beelden op en menig omstander schoot in de lach.

Uiteindelijk wisten de brandweermannen samen met de hond de klus te klaren. Volgens omroep Gelderland was de hond geen onbekende voor de brandweer. Het dier is van een brandweerman die zondagavond zelf geen dienst had maar wel samen met zijn hond Rocky een kijkje kwam nemen bij zijn collega’s.

Het dier is gek op de brandweer, weet de omroep te melden. ‘Als de brandweerwagens met sirene voorbijrijden dan hangt Rocky met zijn poten over het balkon’.

Beelden over de hele wereld
De beelden die een cameraman maakte van de trekkende Rocky en de brandweerlieden zijn uitgezonden op diverse TV-zenders en gingen via internet de hele wereld over. Sindsdien is Rocky een beroemdheid op YouTube en Facebook.

Klik hier voor het hilarische filmpje op YouTube
Provincie:
Tag(s):