vrijdag, 24. augustus 2012 - 15:24

FIOD ontmantelt in Almere atelier valse merkkleding

Almere

De FIOD heeft donderdag in Almere een productieplaats voor merkvervalste kleding ontmanteld. Dit heeft het ministerie van Financiën vrijdag laten weten.

Na melding van de politie Almere trof de FIOD in een woning een professionele productielijn voor het vervalsen van merkkleding aan. In de woning werden onder meer verschillende zeefdrukmachines, zeeframen, een strijkpers, een borduurmachine en verschillende naaimachines aangetroffen.

Daarnaast werd een grote hoeveelheid kledingstukken aangetroffen die gedeeltelijk waren voorzien van vervalste merken. Ook vond de FIOD rollen en drukplaten met daarop logo’s van bekende kledingmerken, die werden gebruikt om kledingstukken te bedrukken. In totaal zijn ca 8.000 kledingstukken en labels in beslag genomen.

Een zeecontainer was nodig om de aangetroffen productielijn met bijbehoren af te voeren. Omdat er ook sprake is van een milieudelict (verfstoffen werden via een installatie in de badkamer afgevoerd in het riool) zal de milieupolitie van Almere proces verbaal opmaken.

De FIOD onderzoekt de zaak onder leiding van het Functioneel Parket. De eigenaar van de woning is inmiddels verhoord wegens verdenking van het produceren en verhandelen van merkvervalste goederen.
Provincie:
Tag(s):