donderdag, 20. september 2012 - 9:08

FNV en COC gaan samen werken aan homoacceptatie op de werkvloer

Amsterdam

In veel bedrijven is de sfeer op de werkvloer nog steeds onveilig voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) werknemers.

FNV en COC Nederland gaan daarom de komende drie jaar samen werken aan de verbetering van de sociale veiligheid en acceptatie van LHBT’s op het werk. Het project richt zich vooral op het midden- en kleinbedrijf (MKB) en personeel in het lagere kader van grote bedrijven.

De komende drie jaar levert dit diensten, producten en services op die sociale veiligheid en acceptatie van LHBT op de werkvloer bevorderen. Denk hierbij aan roze netwerken, een aanbeveling in de Stichting van de Arbeid, een training voor MKB-ondernemers over diversiteit en een inclusieve werkvloer.

Uit onderzoek door EIM Panteia in opdracht van de FNV in 2011 blijkt dat de helft van alle LHBT-medewerkers in het MKB deels of volledig in de kast zit. Daartegenover staat dat slechts negen procent van de MKB-werkgevers denkt dat er werknemers zijn die hun geaardheid op het werk geheimhouden.
Provincie:
Tag(s):