vrijdag, 7. september 2012 - 11:11

FNV: 'Er ontstaat ‘verloren generatie’ jongeren’

Den Haag

Driekwart van de werkenden maakt zich zorgen dat er op dit moment een ‘verloren generatie’ jongeren aan het ontstaan is die een minder goed toekomstperspectief heeft dan eerdere generaties. Dat blijkt uit de Sociale Thermometer van de FNV.

73 procent van de werkenden geeft aan dat het thema jeugdwerkloosheid voor hem of haar zwaar weegt tijdens het keuzemoment bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. 63 procent van de ondervraagden denkt dat de toekomstvooruitzichten van hedendaagse jongeren onder de 25 jaar minder goed zijn dan die van eerder generaties. 39 procent kent wel een jongere die zonder werk of scholing thuiszit.

“De jeugdwerkloosheid is nu één van de grootste problemen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Maar liefst 1 op de 8 jongeren is werkloos. Maar toch heb ik de afgelopen weken in de verkiezingsstrijd bijna geen politicus gehoord over dit onderwerp. Verbazingwekkend. Wij zijn al sinds januari bezig dit onderwerp op de politieke kaart te zetten, maar het blijft angstvallig stil in Den Haag”, zegt Bernard Koekoek, vice-voorzitter FNV Jong.
Provincie:
Tag(s):