zaterdag, 24. november 2012 - 11:46 Update: 08-07-2014 0:44

FNV-voorzitter Ton Heerts blij met tegengas van de jongerenorganisaties

Den Haag

FNV-voorzitter Ton Heerts zegt blij te zijn met het initiatief van de jongerenorganisaties van FNV en CNV die een drastische vernieuwing willen binnen de vakcentrales.

De jongeren van vakbonden FNV en CNV zeggen het huidige bewind meer dan zat te zijn nu de vakbeweging onderling zo verdeeld is dat men achter de feiten aanloopt. ''Er moet iets gebeuren'', aldus de jongeren.

"Jongerenorganisaties die zich zo springlevend inzetten verdienen steun", zei Heerts in de Tros Nieuwsshow op Radio 1. "Ik herken en erken dat er nieuwe bestuurlijke mensen moeten opstaan die de komende jaren de nieuwe vakbeweging gaan trekken."

De jongerenorganisaties vinden dat de positie van werkend Nederland in gevaar is. ''Rechten worden afgebroken en steeds meer mensen maken zich zorgen om hun werk en inkomen''.

FNV Jong en CNV Jongeren vinden het tijd voor meer beweging, een nieuw akkoord. Ook willen ze een betere verdeling tussen vast werk en flexwerk en tussen 'haves' en 'have nots'.

Daarom vragen zij mensen die bestuurder willen worden in de vernieuwde organisatie zich te melden op de website nieuwetop.nl.
Categorie:
Tag(s):