zaterdag, 1. december 2012 - 19:49

Gaslekkage veroorzaakt draaikolk in Oude Maas

Dordrecht

Zaterdagmiddag is er een gaslekkage geweest onder de rivier de Oude Maas bij Dordrecht. Iemand had een draaikolk gezien in het water en maakte daar melding van.

Onderzoek van de hulpdiensten die ter plaatse waren gekomen wees uit dat er gas in de rivier naar boven borrelde. 'Om geen enkel risico te lopen werd het scheepvaartverkeer stilgelegd en kwamen de hulpdiensten bijeen om te zorgen dat er geen gevaarlijke situatie ontstond', meldt de politie zaterdag.

Vijf ondergrondse gasleidingen
De lekkage was in de buurt van de brug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Onder de rivier lopen vijf gasleidingen die het gas doorvoeren naar distributiepunten.

De leidingen zitten op een plek waar het water in de rivier ongeveer acht meter diep is. Een van de leidingen had een lekkage. Omdat niet duidelijk is om welke leiding het gaat werden alle vijf de leidingen stilgelegd.

Hierna vond een controle plaats en daaruit bleek dat er op dat moment van lekkage geen sprake meer was. Kort na deze controle mocht het scheepvaartverkeer rond 17.30 uur weer over de Oude Maas.

Overigens is de gasleverantie in de regio gewoon doorgegaan via omleidingen.
Provincie:
Tag(s):