woensdag, 12. september 2012 - 14:07

Geschoten en vuurwapen in woning drie doden Kekerdom

Kekerdom

In het rechercheonderzoek naar aanleiding van de gebeurtenissen in de woning van een 59-jarige politieman uit Kekerdom zijn sporen aangetroffen die erop wijzen dat er in de woning schoten zijn gevallen. ‘In huis is ook een vuurwapen aangetroffen’, meldt de politie woensdag.

Sectie
Ondanks deze sporen is de doodsoorzaak van de slachtoffers nog niet vastgesteld. Op de lichamen zal vandaag, woensdag 12 september, en donderdag 13 september sectie worden verricht. Ook wordt nader onderzoek gedaan naar het aangetroffen vuurwapen.

Meerdere scenario’s
Met de vondst van de drie doden verwacht het rechercheteam niet meer slachtoffers aan te treffen. Daar zijn tot nu toe ook geen aanwijzingen voor. Op dit moment worden meerdere scenario’s onderzocht over wat er zich feitelijk heeft voorgedaan in de woning. Evenmin is duidelijk wanneer een en ander precies moet zijn gebeurd. Verder wordt nader onderzoek gedaan naar de rol van de betrokkenen in deze zaak.

Hennepkwekerijen
Voor wat betreft het aantreffen van de hennepkwekerijen in de woningen van de slachtoffers in Kekerdom en Millingen aan de Rijn wordt eveneens nader onderzoek gedaan.

In de woning in Millingen aan de Rijn werd een niet in werking zijnde kwekerij aangetroffen zonder planten. In de woning in Kekerdom werden in totaal 224 hennepplanten aangetroffen.

Huurders
Aanleiding tot het rechercheonderzoek was de vondst van drie doden afgelopen zondag 9 september in de woning van een 59-jarige politieman van het korps Gelderland-Zuid.

Naast de politieman werden ook de lichamen gevonden van een 50-jarige man en een 47-jarige vrouw uit het nabij gelegen Millingen aan de Rijn. Zij bleken de huurders van de woning waar later ook een niet werkende hennepkwekerij werd aangetroffen.

Ook in de woning van de dode politieman werd een kwekerij aangetroffen. De woning van het stel uit Millingen aan de Rijn bleek eigendom van een andere medewerker van het korps Gelderland Zuid. Tot dusver is niet vastgesteld dat hij weet had van de kwekerij in zijn woning, die al enige tijd te koop stond.
Provincie:
Tag(s):