zondag, 2. december 2012 - 14:57

Getuigen van branden in Veluwevallei gezocht

Bennekom/Scherpenzeel

De afgelopen dagen hebben op drie plekken in de West-Veluwe Vallei branden gewoed. Mochten er mensen zijn die iets verdachts hebben gezien, dan worden zij gevraagd contact met de politie op te nemen.

Mogelijk heeft vuurwerk gezorgd voor een brand in een papiercontainer aan de Van Broeckhuysenstraat in Bennekom. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december (rond 00.25 uur). De brandweer moest ter plaatse komen om het vuur te blussen. Het deksel van de container was van de papiercontainer gevlogen en tegen het glas van een lantaarnpaal gekomen, waardoor de paal beschadigd raakte.

Diezelfde nacht moest de brandweer naar een schuur in een weiland aan de Koepellaan in Scherpenzeel. Rond 01.50 uur werd bekend dat de brand in de schuur woedde.

Op zondag 2 december (rond 02.25 uur) werd een containerbrand gemeld. Het ging hier om een kledingcontainer aan de Kerkhoflaan in Bennekom.
Brandstichting wordt niet uitgesloten. De omvang van de schade is in alle gevallen nog onbekend.

Mensen die op de genoemde plekken en tijdstippen iets verdachts hebben gezien (of op een andere manier informatie over de branden hebben), worden verzocht de politie te bellen. Dit kan via het telefoonnummer 0900 - 88 44.
Provincie:
Tag(s):