zondag, 2. september 2012 - 22:21 Update: 08-07-2014 0:47

Giliano Wijnaldum: 'We hebben het de eerste helft goed gedaan'

[ELF-Voetbal] Giliano Wijnaldum speelde zondag zijn eerste grote wedstrijd voor AZ Alkmaar. De jonge verdediger verloor van broer Georginio Wijnaldum op bezoek bij PSV (5-1).

"Ik zit drie seizoenen bij de eerste selectie en dit was mijn eerste grote wedstrijd", stelt de verdediger op het digitale huis van AZ. "Vorig jaar stond ik in de basis tijdens het bekerduel met FC Dordrecht. Het jaar daarvoor mocht ik een keer invallen". Wijnaldum kwam in het veld na een snelle rode kaart voor Etiënne Reijnen.

"We hebben het de eerste helft met tien man goed gedaan", vervolgt Wijnaldum. "PSV werd niet meer echt gevaarlijk en wij konden de bal goed in de ploeg houden. Ik hoorde het publiek bij het rustsignaal fluiten, dat was voor ons een goed teken. Het was voornamelijk tegenhouden nadat PSV al snel op 2-1 was gekomen."

Broederlief Georginio viel eveneens in. De middenvelder kwam in de tweede helft in het veld bij PSV. "Dan is het leuk om elkaar later in het veld weer tegen te komen. Zaterdag hadden we al even contact met elkaar, maar dat ging niet over de wedstrijd. Het was onze eerste wedstrijd tegen elkaar. Het eerste duel op het middenveld verloor ik van hem. Ik wachtte te lang met afspelen, stom, want uit een counter had PSV gevaarlijk kunnen worden."
Categorie:
Tag(s):