maandag, 26. november 2012 - 22:40 Update: 08-07-2014 0:26

Gouden Harp voor De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon en Giorgio Tuinfort

Hilversum

Auteursrechtenorganisatie Buma heeft maandagavond de Gouden Harpen uitgereikt.

Tijdens het 50-jarig jubileum van de belangrijkste muziekprijs van Nederland ontvingen Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig, en producer Giorgio Tuinfort deze oeuvreprijs uit handen van directeur Buma Cultuur Frank Helmink. De Gouden Harp wordt uitgereikt aan de helden van de Nederlandse muziek.

Buma Cultuur directeur Frank Helmink: “De aanwezigheid van veel oud harpen-winnaars geeft de waarde van deze prijs aan. De continuïteit en het grote talent van alle voorgaande winnaars bepalen dat de harp een van de belangrijkste muziekprijzen van Nederland is geworden. Het zijn stuk voor stuk helden uit 50 jaar Nederlandse muziekgeschiedenis, waar we er vandaag drie aan mogen toevoegen.”

De uitreiking van de prestigieuze Buma Gouden Harpen vond dit jaar plaats in Beeld en Geluid in Hilversum, tegelijkertijd met de opening van de unieke overzichtstentoonstelling ‘Buma presenteert: 50 jaar Gouden Harpen’. De Zilveren Harpen, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van Buma Cultuur, werden al eerder deze week uitgereikt aan Django Wagner, Laura Jansen en Afrojack.
Categorie:
Tag(s):