woensdag, 21. november 2012 - 21:23

Grootschalig onderzoek steekincident taxichauffeur Hoek van Holland

Hoek van Holland

Naar aanleiding van het steekincident in Hoek van Holland op zondagavond 18 november heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. 'Bij het incident raakte een 21-jarige taxichauffeur uit Hoek van Holland zwaargewond', meldt de politie woensdagavond.

Die zondagavond pikte de 21-jarige taxichauffeur rond 18.00 uur een man en een vrouw op in de buurt van het station in Hoek van Holland. De man en vrouw wilden naar Rotterdam.

Al vrij snel vroegen ze de chauffeur te stoppen in de Harmoniestraat in Hoek van Holland. Daar stak de mannelijke passagier de taxichauffeur meerdere malen. Het slachtoffer wist ondanks zijn verwondingen de auto uit te komen en zijn belagers gingen er vandoor.

Het slachtoffer raakte zwaar gewond, maar is niet meer in levensgevaar. Naar omstandigheden gaat het redelijk met hem.

De mannelijke dader heeft het volgende signalement:
Blanke huidskleur, 25 tot 30 jaar, 1.70-1.75m lang en kort donker haar. De man droeg donkere kleding.

De vrouw zag er als volgt uit: ± 20 jaar, 1.60-1.65m lang, mager, halflang zwart haar, jas met bontkraag. De vrouw had een neuspiercing in de vorm van een knopje of bolletje. De man sprak gebrekkig Nederlands. Mogelijk zijn hij en zijn medepassagier van Oost-europese afkomst.

Het team bestaat uit 25 rechercheurs. Zij hebben inmiddels een aantal camerabeelden veiliggesteld, maar het team kan alles wat op beeld is vastgelegd goed gebruiken.
Provincie:
Tag(s):