woensdag, 5. december 2012 - 10:32

Grote brand bij scooterbedrijf in Amsterdam

Amsterdam

Afgelopen nacht heeft in Amsterdam een grote brand gewoed bij een scooterbedrijf aan het Langsom. Er raakte niemand gewond.

Rond kwart voor drie werd in de nacht van dinsdag op woensdag melding gedaan bij de brandweer van een brand in een loods in stadsdeel Nieuw-West. Het bleek te gaan om een grote brand bij een scooterbedrijf dat is gevestigd in de loods aan het Langsom.

Er waren op het moment dat de brand uitbrak geen mensen aanwezig in de scooterloods en er raakte niemand gewond. Er stonden wel zo’n 30-40 scooters. De scooterloods is volledig uitgebrand. De brandweer heeft uitbreiding van de brand naar omliggende panden weten te voorkomen. De omliggende panden hebben wel rook- en waterschade opgelopen. Rond half vijf was de brand onder controle.

Op het dak van de scooterloods zijn asbesthoudende platen aangetroffen. Een aantal van deze platen zijn door de hitte van de vlammen geknapt. Er zijn een aantal brokstukjes van de geknapte dakplaten op het grasveldje vlak achter de scooterloods beland. Het advies is deze stukjes te laten liggen en niet aan te raken. Deze worden in de loop van de dag opgeruimd door een daarin gespecialiseerd bedrijf.
Provincie:
Tag(s):