vrijdag, 30. november 2012 - 14:19

'Gwenette M. opgepakt op Dam met gewapende mannen'

Amsterdam

De politie heeft woensdagavond op de Dam in Amsterdam vier mannen aangehouden in de leeftijd van 27 tot 39 jaar. Eén van hen staat bekend als een zogenoemde beroepscrimineel.

Het Parool weet te melden dat één van deze vier aangehouden mannen topcriminieel Gwenette M. is. Een van de mannen die zich in zijn gezelschap bevond zou een tatoeage op zijn rug hebben, die gelijk is aan de tekening die de zogenaamde 'tattookillers' ook op hun rug dragen.

Bij de aanhouding en bij nader onderzoek in verschillende woningen in Amsterdam zijn vuurwapens, munitie, kogelwerende vesten, een aantal dure horloges en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aangetroffen. Ook werden een sweeper en een jammer gevonden. De spullen zijn door de politie in beslag genomen.

Rond kwart over zeven die avond liepen drie mannen door de Damstraat richting de Dam. Een van hen werd door de politie herkend als een vuurwapengevaarlijk persoon. Via camera's werden de mannen gevolgd. Op de Dam voegde een vierde man zich bij de groep. Ze stonden in een kringetje heel dicht bij elkaar en waren druk aan het praten en gebaren.

Doorgeladen vuurwapen
De politie wilde de identiteit van de mannen controleren. Bij de veiligheidscontrole die aan de identiteitscontrole vooraf ging, bleken twee van de vier mannen een doorgeladen vuurwapen bij zich te dragen, een ander had een kogelwerendvest aan onder zijn jas en weer een ander had een pruik, zonnebril en handschoenen bij zich. De vier werden direct aangehouden.

De Dienst Regionale Recherche van de politie Amsterdam-Amstelland startte het onderzoek. In verschillende woningen werden doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn meerdere vuurwapens aangetroffen, waaronder een geweer met afgezaagde loop. Daarnaast troffen de rechercheurs een kogelwerendvest, dure horloges, een sweeper (een apparaat om afluisterapparatuur op te sporen), een jammer (een apparaat om gsm of gps-apparatuur te verstoren) en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aan. Tijdens het onderzoek in de woning werden in verband met de aangetroffen goederen nog meer aanhoudingen verricht: drie vrouwen en een man werden meegenomen naar het politiebureau.

De raadkamer van de rechtbank heeft het voorarrest van de vier verdachten op 16 november met negentig dagen verlengd. De verdachten zaten tot maandag 26 november in de beperkingen, daarom is niet eerder over deze zaak gecommuniceerd.
Provincie:
Tag(s):