zondag, 12. februari 2012 - 20:35 Update: 08-07-2014 0:54

Hattrick Guidetti legt ook Vitesse over de knie

Rotterdam

(Elfvoetbal) John Guidetti heeft ook tegen Vitesse van zich doen spreken. De aanvaller van Feyenoord scoorde tegen de Arnhemmers drie keer. Uiteindelijk werd het in Rotterdam 3-1 voor de thuisploeg.

Al binnen het kwartier kon het thuispubliek juichen. Kelvin Leerdam kopte een hoekschop tegen Guidetti aan en via diens arm vloog de bal achter Vitesse-doelman Piet Velthuizen. Het had vervolgens vrij snel al voortijdig beslist kunnen worden, maar een handsbal in het strafschopgebied van de bezoekers werd niet bestraft.

Na een half uur was het alsnog raak. Ditmaal kreeg Feyenoord wel een strafschop, na een overtreding van verdediger Frank van der Struijk op Guidetti. De Zweed benutte vervolgens zelf het buitenkansje, waardoor het 2-0 werd. Op slag van rust werd de wedstrijd toch spannend. Nicky Hofs mocht na een handsbal van Leerdam aanleggen vanaf elf meter en ook hij miste niet.

Ruben Schaken en Guidetti leken Feyenoord in de tweede helft naar de beslissing te schieten, maar niets was minder waar. Mike Havenaar kreeg namens de bezoekers nog een kopkans maar ook hij wist dit niet te promoveren tot een doelpunt.

Invaller Sekou Cissé kon de wedstrijd even later beslissen, maar ook hij liet dit na. Marco van Ginkel verraste met een prachtige volley nog bij doelman Erwin Mulder, maar de doelman van de Rotterdammers kwam met de schrik vrij. Vlak voor tijd scoorde Guidetti, na een prima pass van Schaken, alsnog de bevrijdende 3-1 voor Feyenoord.