zaterdag, 22. december 2012 - 23:14 Update: 03-07-2014 1:03

Herbstmeister PSV kent te gemakkelijk Avondje NAC: 1-6

(Elf Voetbal) PSV mag zich de winterkampioen van 2012 noemen na een zesklapper tegen NAC in Breda. De roodwitten hebben nu maar liefst 60 goals gemaakt in 18 competitieduels.

PSV hoefde zich vanaf het begin geen enkele zorgen te maken in Breda. De bezoekers mochten vrij opbouwen, de vrije man vinden en vele kansen creëeren. In de eerste vijf minuten vielen al twee grote mogelijkheden voor de Eindhovenaren te noteren. Jeremain Lens (over) en Mark van Bommel (net naast) zagen hun schoten echter doel missen. Lens mocht na elf minuten alsnog succesvol afvuren, toen er geklungeld werd in de defensie van NAC. Vijf minuten later was het al 0-2 door een terechte penalty na het van achteren neerschoppen van Lens. Het slachtoffer zelf ging achter de bal staan, maar faalde. Omdat Tim Matavz goed oplette bij de rebound en Lens een tweede kans gunde, kon de aanvaller toch opnieuw prijs schieten. Dat PSV ondanks het overwicht toch weer de nul niet hield, had dit keer weinig met de kwaliteiten achterin te maken. Een lucky dwarrelbal van Jordy Buijs viel in de achttiende minuut achter doelman Boy Waterman en leek even de spanning terug te brengen. Maar PSV liet zich niet door de kleine tegenvaller uit het veld slaan en ging vrolijk verder met dominant en effectief zijn. Zo mochten Georginio Wijnaldum de 1-3 en Mathias Jörgensen zelfs nog de 1-4 binnentikken voor rust. Zelden zal PSV het zo makkelijk hebben gehad in een vooraf als moeilijk omschreven uitduel. In de tweede helft veranderde dat beeld niet en freewheelde PSV naar de wintertitel en een monsterscore. Luciano Narsingh en Jürgen Locadia mochten de eindstand op het bord zetten. Door de simpele winst in het Rat Verlegh Stadion is PSV de officiële winterkampioen op basis van een beter doelsaldo dan FC Twente. De maar liefst 60 (!) gescoorde goals in de eerste seizoenshelft tonen in ieder geval aan dat de club in de winterstop niets aan de aanval hoeft te doen, om het echte kampioenschap straks te kunnen vieren op het Stadhuisplein.