woensdag, 5. december 2012 - 18:37

Het Derde Huwelijk afgelast wegens overlijden Jeroen Willems

Wegens het overlijden van acteur Jeroen Willems hebben het Nationale Toneel en het Derde Bedrijf besloten om de voorstelling Het Derde Huwelijk af te gelasten.

De voorstelling is een coproductie van het Derde Bedrijf en het Nationale Toneel. Jeroen Willems was door regisseur Theu Boermans gevraagd voor de hoofdrol. De voorstelling zou in maart en april 2013 in het hele land te zien zijn. Jeroen Willems is afgelopen maandag op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden.

Theu Boermans: 'We zouden in januari gaan repeteren voor Het Derde Huwelijk van Tom Lanoye. We zouden er zowel een toneelstuk als een film van maken. Het verdrietige is dat we voor het eerst zouden samenwerken en we verheugden ons er allebei op. Jeroen had een enorme intensiteit en zocht de diepte op. Hij zoog aandacht op het toneel. Aan de andere kant had hij een existentiële twijfel en kon hij cynisch zijn. Dat is een keerzijde van het talent. Maar wat een verlies, ik ben verbijsterd. Jeroen was één van de grootste acteurs van ons land.'
Categorie:
Tag(s):