zaterdag, 18. augustus 2012 - 17:44

IJsje uit hout zagen heet klusje

Lage Vuursche

Zaterdag was het, zoals voorspeld, extreem warm en werden er tropische temperaturen van boven de 30 graden gemeten in de Bilt. Maar toch lieten de bosbouwers die zaterdag meededen aan de vele activiteiten van het houthakkersfeest op de Lage Vuursche zich niet kennen.

Er werd gezaagd en gehakt tot ze er bijna bij neervielen en dit gebeurde allemaal in de bossen achter kasteel Drakensteyn. Er werd in het bos geklommen in bomen en bomen omgegooid en bezoekers konden zien hoe hard er het hele jaar door in het bos gewerkt wordt door staatsbosbeheer.

Bosbouwers, boomverzorgers, houtzagers boomklimmers, sculptuurzagers, boa's, brandweer, roofvogelbezitters, jachtopzieners iedereen die dagelijks zijn taak in het bos vervuld liet zijn ding zien.

Sculptuurzagen
Eén van de onderdelen op het houthakkersfeest is officieel Nederlands kampioenschap Sculptuurzagen. Hierbij worden met een motorkettingzaag boomstammen omgetoverd in de mooiste creaties. De deelnemer op de eerste foto koos vandaag voor een wel heel toepasselijke creatie; een ijshoorntje met drie bolletjes ijs.

Ondanks de hitte werd het evenement ook dit jaar weer drukbezocht.
Provincie:
Tag(s):