dinsdag, 29. mei 2012 - 22:02

Invallen in Friese belwinkels en woningen

Leeuwarden

Het woninginbrakenteam heeft dinsdagochtend in een onderzoek naar heling en witwassen invallen gedaan in twee woningen en drie belwinkels in Leeuwarden. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Tijdens de invallen werden administratie, contant geld, computers, tv’s en mobiele telefoons in beslag genomen. Bij de actie van het woninginbrakenteam werd niemand aangehouden.

Inkoop gestolen goederen
Bij de politie kwamen de afgelopen maanden signalen binnen dat bij drie belwinkels aan Voorstreek en de Tuinen gestolen goederen, waaronder mobiele telefoons, laptops, en tablets, werden ingekocht. Deze goederen zouden veelal buit zijn gemaakt bij woninginbraken.

Reden genoeg voor het woninginbrakenteam om een nader onderzoek in te stellen. Dinsdagochtend werd besloten om invallen te doen in de drie belwinkels en de twee woningen van de eigenaren.

Inzet van drugs- en geldhond
Rechercheurs van het woninginbrakenteam namen tijdens de doorzoeking van de drie belwinkels en de twee woningen computers en veel administratie in beslag. Bij de doorzoeking werd tevens gebruik gemaakt van een drugs- en een geldhond. Deze honden zijn speciaal afgericht om te zoeken naar drugs en geld.

In één van de belwinkels werd een grote hoeveelheid contact geld aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Drugs vonden de rechercheurs niet. Ook de aanwezige mobiele telefoons en andere elektronica in de belwinkels werden in beslag genomen omdat dit mogelijk van diefstal afkomstig is.

Nader onderzoek
Tijdens de actie werd niemand aangehouden. De komende periode gaan rechercheurs van het woninginbrakenteam alle in beslag genomen goederen onderzoeken. Zo moet duidelijk worden of deze van diefstal afkomstig zijn.

Financiële rechercheurs zullen zich, in samenwerking met de Belastingdienst, buigen over de in beslag genomen administratie. Het vermoeden bestaat dat de boekhouding van belwinkels niet klopt en dat mogelijk crimineel geld is wit gewassen.

Misdaad mag niet lonen
Tijdens de invallen werden ook twee auto’s en een scooter in beslag genomen. Het vermoeden bestond dat de drie voertuigen met crimineel vermogen geld zijn aangeschaft. Omdat misdaad niet mag lonen, werden de drie voertuigen door de rechercheurs meegenomen.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

29 min 54 sec geleden

Politie:kind te water blijkt misselijkmakende grap

Zondag aan het eind van de middag belden mensen in paniek 112 omdat er een kind in het water aan de Binnenweg in Nijeveen zou drijven. Dit meldt de politie Lees verder...

47 min geleden

Heracles haalt Tim Beukers op bij Twente

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Heracles Almelo heeft Tim Breukers vastgelegd voor de rest van dit seizoen. De verdediger keert na tweeënhalf jaar bij FC Twente Lees verder...

Foto van voetbal gras groen | Archief EHF
Foto van ambulance brandweer politie in donker | Archief EHF
1 uur 15 min geleden

Twee gewonden na botsing tegen trolleypaal in Arnhem

Bij een botsing tegen een trolleypaal op de Velperbinnensingel in Arnhem zijn zondagavond twee inzittenden van een auto gewond geraakt. Dit meldt de politie Lees verder...

1 uur 59 min geleden

Nationaal Militair Museum verwelkomt 100.000-ste bezoeker

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, dat 6 weken geleden voor het eerst haar deuren opende, ontving afgelopen zondagmiddag haar 100.000ste Lees verder...

Nationaal Militair Museum volgende week door koning officieel geopend
2 uur 49 min geleden

Voor het eerst drie Chinese marineschepen in Rotterdamse haven

Voor de eerste keer in de geschiedenis zijn maandagochtend drie Chinese marineschepen Nederland binnengelopen. Ze brengen van 26-30 januari een havenbezoek Lees verder...