dinsdag, 29. mei 2012 - 22:02

Invallen in Friese belwinkels en woningen

Leeuwarden

Het woninginbrakenteam heeft dinsdagochtend in een onderzoek naar heling en witwassen invallen gedaan in twee woningen en drie belwinkels in Leeuwarden. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Tijdens de invallen werden administratie, contant geld, computers, tv’s en mobiele telefoons in beslag genomen. Bij de actie van het woninginbrakenteam werd niemand aangehouden.

Inkoop gestolen goederen
Bij de politie kwamen de afgelopen maanden signalen binnen dat bij drie belwinkels aan Voorstreek en de Tuinen gestolen goederen, waaronder mobiele telefoons, laptops, en tablets, werden ingekocht. Deze goederen zouden veelal buit zijn gemaakt bij woninginbraken.

Reden genoeg voor het woninginbrakenteam om een nader onderzoek in te stellen. Dinsdagochtend werd besloten om invallen te doen in de drie belwinkels en de twee woningen van de eigenaren.

Inzet van drugs- en geldhond
Rechercheurs van het woninginbrakenteam namen tijdens de doorzoeking van de drie belwinkels en de twee woningen computers en veel administratie in beslag. Bij de doorzoeking werd tevens gebruik gemaakt van een drugs- en een geldhond. Deze honden zijn speciaal afgericht om te zoeken naar drugs en geld.

In één van de belwinkels werd een grote hoeveelheid contact geld aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Drugs vonden de rechercheurs niet. Ook de aanwezige mobiele telefoons en andere elektronica in de belwinkels werden in beslag genomen omdat dit mogelijk van diefstal afkomstig is.

Nader onderzoek
Tijdens de actie werd niemand aangehouden. De komende periode gaan rechercheurs van het woninginbrakenteam alle in beslag genomen goederen onderzoeken. Zo moet duidelijk worden of deze van diefstal afkomstig zijn.

Financiële rechercheurs zullen zich, in samenwerking met de Belastingdienst, buigen over de in beslag genomen administratie. Het vermoeden bestaat dat de boekhouding van belwinkels niet klopt en dat mogelijk crimineel geld is wit gewassen.

Misdaad mag niet lonen
Tijdens de invallen werden ook twee auto’s en een scooter in beslag genomen. Het vermoeden bestond dat de drie voertuigen met crimineel vermogen geld zijn aangeschaft. Omdat misdaad niet mag lonen, werden de drie voertuigen door de rechercheurs meegenomen.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

1 min 8 sec geleden

'Helft patiënten ervaart barrières in gesprek met arts'

De helft van de patiënten ervaart barrières in een gesprek met een arts. Ruim een derde wil daarvoor zelfs hulp. Dit zijn vooral kwetsbare patiënten. Met Lees verder...

25 min 50 sec geleden

Bestaande koopwoningen opnieuw duurder

Bestaande koopwoningen waren in augustus 1,7 procent duurder dan in augustus 2013. Lees verder...

Foto van makelaar woningen huizen | Archief EHF
Foto van bejaarden verpleeghuis zorg | Archief EHF
38 min 47 sec geleden

Vergrijzing stuwt AOW-uitgaven op

Van de 3,2 miljoen uitkeringsgerechtigden van eind 2013 had 81 procent recht op een volledige uitkering. Lees verder...

42 min 38 sec geleden

Man uit trein gehaald met nepmachinegeweer

In een trein op Utrecht Centraal is maandagochtend een man aangehouden die een nepmachinegeweer bij zich had. Dat meldt de NOS. Lees verder...

Man uit trein gehaald met nepmachinegeweer
Hondenbescherming lanceert een bewustwordingscampagne
52 min 46 sec geleden

Hondenbescherming lanceert een bewustwordingscampagne

De Koninklijke Hondenbescherming lanceert een bewustwordingscampagne die zich richt op mensen die op het punt staan een pup in huis te nemen. Lees verder...