dinsdag, 4. september 2012 - 13:22

Jongen neergestoken in Zaandam

Zaandam

Een 17-jarige jongen uit Zaandam is maandagavond slachtoffer geworden van een steekincident op het Wortelenpad in Zaandam.

Bij de meldkamer kwam melding binnen dat er iemand zou zijn neergestoken na een conflict. Agenten snelden ter plaatse en kregen van getuigen te horen dat er twee mannen gevlucht zouden zijn in de richting van het centrum van Zaandam. Er volgde een achtervolging en hierbij werd ook een helikopter ingezet.

Bij het Stuurmanspad had een man zich verstopt in de bosjes bij een tuin. Door inzet van de hond van de hondengeleider heeft de politie de man kunnen aanhouden. Na onderzoek bleek dat hij niets met de steekpartij te maken had maar zich had verstopt omdat hij in een schuur, in de nabije omgeving, een hennepplantage had. De man zit inmiddels vast. De twee verdachten van het steekincident zijn tijdens de zoekactie niet meer aangetroffen. De politie wil graag in contact komen met getuigen. De volgende signalementen zijn bij de politie bekend:

Verdachte 1:
* Blanke man
* Engels sprekend
* Lengte ongeveer 180 cm
* Normaal postuur
* Gestoppeld, kort haar
* Grote, rode neus
* Zwart, dun jasje
* Droeg donkerblauwe spijkerbroek

Verdachte 2:
* Blanke man
* Engels sprekend
* Lengte ongeveer 180 cm
* Smal postuur
* Had lang haar in een staartje
* Droeg een licht bruin vest en een licht bruine broek

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien of gehoord over deze zaak en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neemt u dan contact op met de centrale recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):