zondag, 2. december 2012 - 11:01

Leeuwardenaar zonder enige aanleiding neergestoken

Leeuwarden

De politie onderzoekt de zware mishandeling van een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. 'De man werd zaterdagavond zonder enige aanleiding neergestoken door nog twee onbekende mannen', meldt de politie zondag.

Zaterdagavond laat werd bij de man zijn woning aan de Gabriel Metsustraat aangebeld. De 38-jarige bewoner deed open en volgens eigen zeggen stonden er twee voor hem onbekende mannen voor de deur.

Het duo vroeg of hij hen wel herkende. Toen de Leeuwarder daar ontkennend op antwoordde, werd hij zonder enige aanleiding door één van de mannen een aantal keren gestoken met een mes. Zijn belagers gingen er vervolgens vandoor.

Een vriend van het slachtoffer, die bij hem op bezoek was, ontfermde zich over het slachtoffer en waarschuwde de hulpdiensten. De 38-jarige man werd door het personeel van de ambulance gestabiliseerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Daar bleken de verwondingen enigszins mee te vallen.

Wel werd de Leeuwarder ter observatie opgenomen. In de woning werd diezelfde nacht nog door de forensische opsporing onderzoek verricht. Ook spraken rechercheurs met buurtbewoners en andere betrokkenen. De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht.
Provincie:
Tag(s):