zondag, 9. december 2012 - 9:48

Man gewond bij straatroof in Groningen

Groningen

Een 44-jarige man uit Groningen is zaterdagavond gewond geraakt na een gewelddadige straatroof in de Kerklaan in zijn woonplaats. De man pinde rond 22.50 uur geld en werd door twee onbekende mannen aangevallen.

Hij kreeg direct een klap met een slagvoorwerp op zijn hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en werd door beide straatrovers geslagen en geschopt. Toen het slachtoffer op de grond lag werd hij door de daders geschopt en geslagen. De verdachten gingen er daarna fietsend vandoor in de richting van het fietstunneltje. Onduidelijk bleef of de daders een buit hebben meegenomen.

Het slachtoffer werd met hoofdletsel door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer kon agenten de signalementen doorgeven van beide overvallers. Een blanke en een getinte man, beiden rond 17 jaar oud en lengte ongeveer 1.75 meter. Beide daders droegen een zwarte jas met capuchon. Een van de daders zou op een opvallende lichtblauwe "retro" fiets rijden. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):