maandag, 20. augustus 2012 - 20:37

Man mag alcoholslot verwijderen na bezwaarschrift

Groningen

Een client van De Haan Advocaten in Groningen mag per direct zijn alcoholslot uit zijn auto halen. Dit is het gevolg van een bezwaarschrift die werd ingediend bij het CBR.

De man werd verdacht voor het rijden onder invloed nadat hij in zijn auto een prive uitrit uitreed. De politie nam de man een blaasproef af die aangaf dat er een ademanalyse op het bureau nodig was. Volgens de advocaat van de man bleek deze meting niet goed uitgevoerd omdat er geen eindmeet resultaat kon worden gegeven. Dit was voor de officier van justitie om de man niet strafrechtelijk te vervolgens.

Het CBR was van menig dat de man een alcoholslotprogramma (ASP) moest worden opgelegd. De man moest hiervoor 600 euro kosten voor het ASP betalen en de kosten voor het inbouwen van het alcoholslot. Dit ondanks dat justitie niet was overgegaan tot vervolging.

Door De Haan Advocaten werd beroep aangetekend tegen de ASP oplegging. Dit omdat er niet is vast komen te staan hoeveel hun client nu eigenlijk gedronken had en dat betwist werd dat de man op de openbare weg heeft gereden.

Na zes weken kwam de beslissing van het bezwaar en mocht de man het alcohol direct verwijderen. Volgens het CBR zou er geen grondslag zijn geweest om de man de ASP op te leggen. Dit is voor de 2e keer dat iemand een alcoholslot mag verwijderen na een bezwaarschrift.
Provincie:
Tag(s):