dinsdag, 20. november 2012 - 11:13

Man opnieuw aangehouden voor ontploffing na DNA match

Emmen

Een DNA match resulteerde vrijdag 16 november 2012 in de hernieuwde aanhouding van een man wiens betrokkenheid bij een ontploffing in Emmen in eerste instantie niet kon worden bewezen.

Op zondag 14 augustus 2011 vond er in een garagebox aan de Tammingecamp in Emmen een ontploffing plaats. De ontploffing veroorzaakte veel schade. Uit forensisch onderzoek kwam naar voren dat de ontploffing was ontstaan door brandstichting. Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd kort daarna aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze ontploffing. De man ontkende en omdat zijn betrokkenheid niet kon worden bewezen is hij in vrijheid gesteld.

Tijdens het forensisch onderzoek werd op de PD een DNA-spoor aangetroffen, zeer vermoedelijk van de dader. Dit leverde in eerste instantie geen treffers op in de landelijke DNA-databank. Op dat moment zat er geen DNA van de aangehouden man in de databank.

In december 2011 werd er, na een veroordeling voor een ander misdrijf, een DNA monster van deze man afgenomen en ingevoerd in de DNA databank. Dit leverde enige tijd later een treffer op met het op de PD aangetroffen DNA spoor.

Afgelopen vrijdagavond werd de man wederom aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontploffing. De verdachte is maandag voorgeleid bij de Rechter Commissaris en in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):