woensdag, 12. december 2012 - 10:54

Mannen met vuurwapen proberen vrouw van auto te beroven

Utrecht

Drie mannen bedreigden op dinsdagavond een vrouw met een vuurwapen en wilden haar kennelijk van haar auto beroven. Dat mislukte.

Rond 23.40 uur parkeerde een 27-jarige vrouw uit Utrecht haar auto op de Noorderstraat. Zij zag dat er drie mannen naar haar auto toe kwamen lopen. Eén van de mannen liep naar de bestuurderszijde en bedreigde de Utrechtse met een vuurwapen. Zij stapte uit en rende vervolgens hard weg. Toen zij even later omkeek, zag zij dat één van de verdachten in de auto zat, maar vervolgens uitstapte. Pas toen besefte ze dat zij de contactsleutel in haar hand had en de verdachten haar auto dus niet konden stelen. Zij sprak enkele passanten aan. De drie verdachten gingen er te voet vandoor.

1-1-2
Het slachtoffer belde met de gsm van één van de passanten 1-1-2 en gaf een signalement van de straatrovers en hun vluchtrichting door. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Agenten zagen drie mannen op de Oudenoord lopen, die aan het signalement voldeden. Zij spraken het drietal aan, waarbij één van hen een tas weggooide en wegrende de Herenstraat in.

Aanhoudingen
Een agent ging achter de verdachte aan, terwijl een andere agent bij de twee andere verdachten bleef staan. De vluchtende verdachte probeerde zich op de Singeldwarsstraat achter een auto te verstoppen. De agent hield hem daar aan en trof onder de auto een bivakmust aan. De drie verdachten, mannen van 23 en 27 jaar uit Utrecht en een 26-jarige Maarssenaar, werden naar het politiebureau overgebracht en zijn vastgezet. Bij een onderzoek in de omgeving troffen de agenten het vuurwapen aan, het bleek om een luchtdrukpistool te gaan. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):