dinsdag, 6. november 2012 - 22:55 Update: 08-07-2014 0:45

Miljoenenploeg Manchester weet weer niet te winnen van Ajax

Manchester

(Elfvoetbal) Ajax leek voor de tweede keer in twee weken tijd te gaan stunten tegen de miljoenenploeg van Manchester City, maar slaagde er niet in om de overwinning te boeken.

Twee goals van Siem de Jong bezorgden de Amsterdammers een droomstart, maar doelpunten van Yaya Touré en Serhio Aguero trokken de stand gelijk.

Ajax schoot als een speer uit de startblokken. De Amsterdammers begonnen niet al te best aan dit duel in Manchester, maar de eerste kans was meteen de juiste voor de ploeg van Frank de Boer. Siem de Jong ontving de bal uit een scrimmage en scoorde van dichtbij. Manchester City slaagde er vervolgens niet in om de wedstrijd te controleren.

Uit een corner van Christan Eriksen kopte De Jong zijn tweede treffer van de avond bij de eerste paal binnen, waardoor Ajax na een dik kwartier op rozen leek te zitten. The Citizens reageerden echter goed op de dramatische start door de marge van twee goals snel te verkleinen naar één. Yaya Touré controleerde een hoge bal en vond vervolgens het net met een mooie volley.

De 1-2 was een tegenvaller voor Ajax, maar de goal verstoorde het spel van de ploeg van De Boer niet echt. Het spel golfde op en neer, maar een vierde doelpunt werd er in de eerste helft niet genoteerd, waardoor beide ploegen met een 1-2 score op het bord naar de kleedkamers gingen.

The Citizens leken de balans al snel te herstellen in de tweede helft, maar een treffer van Sergio Aguero werd vanwege buitenspel afgekeurd. Diezelfde Aguero leek even later alsnog te gaan scoren nadat Vermeer zijn goal had verlaten, maar de Argentijn schoof op een cruciaal moment onderuit.

Later in de tweede helft kreeg Aguero zijn derde kans en die verzilverde hij wel. Met een diagonale knal zette hij de 2-2 op het scorebord. De gastheren zetten vervolgens aan om de overwinning binnen te slepen. Mario Balotelli kwam dicht bij de 3-2, maar Kenneth Vermeer pareerde zijn kopbal. Aguero leek tegen het einde van de wedstrijd zijn ploeg de volle winst te bezorgen, maar het doelpunt van City werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Een discutabele beslissing van de grensrechter. Ajax kreeg in de slotminuten te maken met de druk van de formatie van Mancini, maar de winnende goal werd niet meer gescoord, waardoor beide ploegen de punten deelden na 90 minuten voetbal. Balotelli claimde in de allerlaatste seconde nog een strafschop, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten.

Door de puntdeling houdt Ajax Manchester City onder zich. De Amsterdammers verzamelden vier punten en City slechts twee.