vrijdag, 17. augustus 2012 - 13:06 Update: 08-07-2014 0:47

Mulder: 'Kluivert heeft status bij de internationals'

Zeist

(Elfvoetbal) Youri Mulder denkt dat bondscoach Louis van Gaal de juiste keuze heeft gemaakt door Patrick Kluivert aan te stellen als assistent.

Mulder, die Kluivert kent van FC Twente, denkt de aanvaller de ideale assistent is voor Oranje. "Patrick is een goede trainer en ik denk dat hij perfect in het team van Louis van Gaal past. Hij is toch ietsje jonger dan de anderen. Dan Van Gaal zelf en dan Danny Blind. Eigenlijk is hij nog een soort speler. Hij zal dichter bij de huidige internationals staan, hij spreekt nog hun taal", zegt Mulder tegenover OnsOranje.

"Patrick is nog steeds de meest succesvolle spits in de geschiedenis van Oranje. Voor de jongens die nu in het Nederlands elftal staan, heeft hij echt een status", vervolgt Mukder. "Zoals ik de spelers de afgelopen dagen hoorde, is er weer wat van nieuw elan gekomen."

"Ik denk dat Bert van Marwijk het de afgelopen jaren fantastisch heeft gedaan, maar misschien waren de dingen onder hem wel wat normaal geworden. De jongens die niet speelden, gingen zich plots laten gelden en dat kunnen er voor een trainer niet te veel zijn. Ik denk dat Van Gaal ze wel allemaal dezelfde richting op kan laten kijken."
Categorie:
Tag(s):