zaterdag, 28. april 2012 - 22:57 Update: 08-07-2014 0:53

NAC Breda 'veilig' na late overwinning bij FC Utrecht

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft haar Eredivisieschap veilig weten te stellen.

De Noord-Brabanders kwamen op bezoek bij FC Utrecht al vroeg op een achterstand. Echter werd deze in de slotfase weggewerkt, waarna de ploeg met een 1-3 overwinning an de haal ging.

Door de overwinning staat NAC Breda negen punten voor op VVV-Venlo. Met nog drie duels te gaan kunnen de Limburgers alleen in de theorie nog langszij komen. Overigens heeft NAC een vele malen beter doelsaldo.

Bij de thuisploeg werden Rodney Sneijder en Alexander Gerndt gepasseerd. Het tweetal werd vervangen door Johan Martensson en Cedric van der Gun. Bij de bezoekers uit Breda koos trainer John Karelse voor de vaste formatie.

In een fletse openingsfase opende FC Utrecht na negen minuten spelen de voorsprong. 'Targetman' Frank Demouge kon van dichtbij binnentikken en zette Utrecht hiermee op 1-0. NAC Breda, dat pas één uitduel won dit seizoen had hier weinig tegenover te stellen. Beide teams kwamen tot aan rust niet verder dan enkele kleine kansjes, maar gescoord werd er niet.

Ook na de rust viel er weinig te genieten in de Galgenwaard. Pas twintig minuten voor tijd werd er weer gescoord. NAC Breda kwam langszij via Robbert Schilder, die onder flinke interesse staat van FC Twente. De middenvelder schoot goed binnen na een voorzet van de jonge Alex Schalk: 1-1. Even later schoot routinier Anthony Lurling van zo'n twintig meter op de paal.

In de slotfase gingen de bezoekers er zelfs met de overwinning vandoor. Eerst was het Schalk die raak schoot, waarna Jeffrey Sarpong het duel in de allerlaatste minuten besliste: 1-3.