zondag, 17. juni 2012 - 21:38 Update: 08-07-2014 0:50

Nederland - Portugal na eerste helft: 1-1

Nederland is na de eerste helft tegen Portugal met een 1-1 stand de rust ingegaan.

Aanvankelijk opende Nederland de eerste minuten van de eerste helft sterk wat uiteindelijk werd beloond met een doelpunt in de 11e minuut gemaakt door van der Vaart na een assist van Robben.

Daarna verhoogde Portugal de druk en geraakte meerdere keren in het strafschopgebied bij van Stekelenburg wat tot gevaarlijke situaties leidde.
In de 28e minuut wist Ronaldo dan ook de gelijkmaker te maken, overigens zijn eerste doelpunt op dit EK.

Intussen is Denemarken ook met een gelijke stand van 1-1 de rust ingegaan. Blijft de standen in de tweede helft onveranderd bij alle vier de teams dan gaan Duitsland en Portugal door naar de kwart-finales en zou het EK voor Nederland hier eindigen. Maar zover is het nog niet.