donderdag, 26. januari 2012 - 11:07

Neppolitieauto van de A27 gehaald

Utrecht

Het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag in Utrecht een 34-jarige inwoner van die stad aangehouden, omdat hij clandestien reed in een auto met optische en geluidssignalen.

Aangezien de man geen professionele hulpverlener is en zijn Mercedes geen hulpverlenersvoertuig, is hij aangehouden. Daarnaast is in de auto een stroomstootwapen aangetroffen.

Afgelopen maandag zag de politie de man in zijn Mercedes over de A27 bij Utrecht rijden met de blauwe flitsers in de grill en achter in de auto een blauwe lamp aan. Het is de politie niet gelukt om hem toen aan te houden.

Wetende dat deze auto niet behoort tot het wagenpark van de Verkeerspolitie is extra naar deze auto uitgekeken. Dinsdag zagen surveillerende agenten van de Verkeerspolitie de auto op de A2 ter hoogte van Utrecht rijden. Een in de buurt vliegende politiehelikopter is ook ingezet om de eenheden op de grond te begeleiden, indien de man er met hoge snelheid vandoor zou gaan.

In de wijk Leidsche Rijn is de man staande gehouden, waarna de auto werd onderzocht. In het voertuig is een volledige technische inrichting voor de optische en geluidssignalen aangetroffen.

De auto is in beslag genomen en de politie onderzoekt hoe de man zonder duidelijke vorm van inkomen in deze dure auto kan rijden.



Het KLPD onderzoekt ook of deze auto is gebruikt bij overvallen en diefstallen door nepagenten.
Provincie:
Tag(s):