donderdag, 8. november 2012 - 14:32

NL-Alert van start

Rotterdam

Minister Opstelten heeft vandaag samen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid de heer Akerboom, voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de heer Aboutaleb en burgermeester van Lansingerland de heer van Vliet NL-Alert gelanceerd.

NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

De hulpdiensten van de veiligheidsregio’s kunnen NL-Alert vanaf vandaag inzetten als aanvullend alarmmiddel bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. NL-Alert werkt op basis van cell broadcasting en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van de mobiele telefoons. Bijna alle telefoons zonder internet kunnen NL-Alert ontvangen, terwijl ruim de helft van de smartphones geschikt is. Het aantal mobiele telefoons dat NL-Alert kan ontvangen loopt de komende tijd snel op. In de toekomst is NL-Alert standaard ingesteld op mobiele telefoons.

Kijk op www.nederlandveilig.nl/nl-alert/ of uw toestel en netwerk geschikt is voor NL-Alert.
Provincie:
Tag(s):