maandag, 23. april 2012 - 15:27

Noordoost Fryslan helpt kanovaarders op pad

Dongeradeel

Kanovaarders kunnen vanaf vandaag te kust en te keur het water op in Noordoost Fryslân. Dit heeft de gemeente Dongeradeel maandag bekendgemaakt.

De wethouders van de zes gemeenten in de regio hebben vrijdag 20 april in Feanwâldsterwâl een routeboekje en een website gepresenteerd. Dat deden ze symbolisch door een stuk van een route in het Bûtenfjild te varen. Tevens werd gevierd dat knelpunten in enkele vaarwegen zijn opgelost.

De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel komen met een actualisering van kanoroutes(kaart) om het toerisme in de regio te stimuleren. Vandaar dat ook barrières in sommige vaarten in Dongeradeel en Kollumerland zijn aangepakt.

Het routeboekje en de website www.kanovarenfryslan.nl, die speciaal voor het project is gemaakt, moeten een impuls geven aan het kanovaren in Noordoost Fryslân. De kanoroutes vormen een attractief netwerk in aanvulling op de grotere recreatievaart.

De gemeenten verwachten met de uitgifte naast de bestaande routes voor fietsers, wandelaars en paardrijders een compleet toeristisch product aan recreanten en toeristen in Noordoost Fryslân aan te kunnen bieden.

Kanorouteboekje
In het kanorouteboekje staat informatie over het gebied, 21 beschreven kanoroutes, kanoregels, adressenlijst met kanoverhuurders, verblijfsaccommodaties en horeca. Op een overzichtskaart staat het hele gebied met daarop de 21 kanoroutes aangegeven.

De website www.kanovarenfryslan.nl bevat onder andere een overzichtskaart van het kanonetwerk, deelkaarten die te downloaden zijn, sfeerbeelden en andere informatie die ook in het boekje staat. Daarnaast kunnen kanovaarders via de website de gps-coördinaten van de routes downloaden.

Subsidie
Dongeradeel en Kollumerland hebben bijna 70.000 euro geïnvesteerd in het oplossen van de knelpunten in de kanoroutes. Het actualisering van de kanoroutekaart, het maken van het boekje en de website heeft ruim 35.000 euro gekost.

In totaal heeft de provincie Fryslân 42.200 euro subsidie voor dit project verleend. Het kanorouteboekje is te koop bij VVV Lauwersland, die ook de distributie en in de toekomst de herdruk van de kaart zal verzorgen.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

donderdag, 20. november 2014 - 15:00

Door vogelgriep getroffen stallen in Ter Aar worden vrijdag geruimd

In Ter Aar is bij een pluimveebedrijf met 3 stallen met in totaal rond 43.000 legkippen vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld. Het bedrijf wordt Lees verder...

4 uur 48 min geleden

Hoe hoger de hak van de vrouw, hoe meer mannen geneigd zijn te helpen

Als je als vrouw hulp nodig hebt van een man, kun je maar het beste schoenen met hoge hakken dragen. Lees verder...

Man aangehouden voor heling van duizend schoenen
foto van polizei | fbf
5 uur 28 min geleden

Jong Duits stel vindt babylijkjes op zolderverdieping

Een jong stel in het Duitse Benshausen (Thüringen) doet een afschuwelijk vondst. Lees verder...

5 uur 52 min geleden

Opnieuw stoffelijke resten en wrakstukken MH17 geborgen

Er zijn donderdag 20 november opnieuw wrakstukken van vlucht MH-17 geborgen op de rampplek in Oost-Oekraïne. Tijdens de bergingswerkzaamheden zijn ook Lees verder...

'Veel resten MH17 mogelijk al door bevolking geborgen'
Foto van traumahelikopter | MV Blik op Nieuws
6 uur 7 min geleden

Politieagent raakt zwaargewond bij ongeval met tokkelbaan

Een 42-jarige politieman uit Leerdam raakte donderdag ernstig gewond bij een ongeval met een tokkelbaan. Lees verder...