maandag, 23. april 2012 - 15:27

Noordoost Fryslan helpt kanovaarders op pad

Dongeradeel

Kanovaarders kunnen vanaf vandaag te kust en te keur het water op in Noordoost Fryslân. Dit heeft de gemeente Dongeradeel maandag bekendgemaakt.

De wethouders van de zes gemeenten in de regio hebben vrijdag 20 april in Feanwâldsterwâl een routeboekje en een website gepresenteerd. Dat deden ze symbolisch door een stuk van een route in het Bûtenfjild te varen. Tevens werd gevierd dat knelpunten in enkele vaarwegen zijn opgelost.

De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel komen met een actualisering van kanoroutes(kaart) om het toerisme in de regio te stimuleren. Vandaar dat ook barrières in sommige vaarten in Dongeradeel en Kollumerland zijn aangepakt.

Het routeboekje en de website www.kanovarenfryslan.nl, die speciaal voor het project is gemaakt, moeten een impuls geven aan het kanovaren in Noordoost Fryslân. De kanoroutes vormen een attractief netwerk in aanvulling op de grotere recreatievaart.

De gemeenten verwachten met de uitgifte naast de bestaande routes voor fietsers, wandelaars en paardrijders een compleet toeristisch product aan recreanten en toeristen in Noordoost Fryslân aan te kunnen bieden.

Kanorouteboekje
In het kanorouteboekje staat informatie over het gebied, 21 beschreven kanoroutes, kanoregels, adressenlijst met kanoverhuurders, verblijfsaccommodaties en horeca. Op een overzichtskaart staat het hele gebied met daarop de 21 kanoroutes aangegeven.

De website www.kanovarenfryslan.nl bevat onder andere een overzichtskaart van het kanonetwerk, deelkaarten die te downloaden zijn, sfeerbeelden en andere informatie die ook in het boekje staat. Daarnaast kunnen kanovaarders via de website de gps-coördinaten van de routes downloaden.

Subsidie
Dongeradeel en Kollumerland hebben bijna 70.000 euro geïnvesteerd in het oplossen van de knelpunten in de kanoroutes. Het actualisering van de kanoroutekaart, het maken van het boekje en de website heeft ruim 35.000 euro gekost.

In totaal heeft de provincie Fryslân 42.200 euro subsidie voor dit project verleend. Het kanorouteboekje is te koop bij VVV Lauwersland, die ook de distributie en in de toekomst de herdruk van de kaart zal verzorgen.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

56 min 26 sec geleden

Topman Peter Wakkie weg bij ABNAMRO na felle kritiek

Peter Wakkie, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO en voorzitter van de Remuneratie-, Selectie- en Benoemingscommissie heeft zicht Lees verder...

2 uur 14 min geleden

Rijkswaterstaat verwacht drukke avondspits door weersomstandigheden

Weggebruikers moeten tijdens de dinsdagavondspits rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van zeer zware windstoten. Rijkswaterstaat Lees verder...

Foto van file en regen | Archief EHF
15-jarige voetballer krijgt hartstilstand op voetbalveld
47 min 8 sec geleden

Twee slachtoffers onder puin bij bedrijfspand in Ede

Bij een bedrijf in Ede zouden twee personen onder het puin liggen nadat een deel van het bedrijfspand instortte. Volgens Omroep Gelderland heeft de Lees verder...

58 min 42 sec geleden

Dode vrouw gevonden in woning Beuningen

Agenten hebben dinsdagmorgen 31 maart in een woning aan de Nettenknoper het lichaam van een vrouw aangetroffen. De vrouw bleek te zijn overleden. De politie Lees verder...

Landelijke Team Forensische Opsporing bereidt repatriëring voor in Charkov
Foto van hackers achter de computer | Archief EHF
2 uur 31 min geleden

Koenders: Nederland pleit voor een vrij, open en veilig internet

‘Landen moeten samen concrete gedragsnormen afspreken voor de omgang met het internet. We moeten de kern van het internet beschermen tegen inmenging door Lees verder...