donderdag, 15. november 2012 - 17:15

OM Breda —Middelburg is beste stagebedrijf van Nederland!

Het Openbaar Ministerie Breda-Middelburg is vandaag eerste geworden in de ECABO-verkiezing van beste stagebedrijf van het jaar 2012.

OM Breda- Middelburg nam het op als vertegenwoordiger van de sector MBO Juridisch tegen alle nummers een van andere sectoren (ICT, orde en veiligheid, financiële dienstverlening, secretarieel etc.). Vandaag werd door ECABO het beste stagebedrijf van 2012 verkozen. Hoofdofficier Hillenaar: “We zien het als een groot compliment voor onze inspanningen! We zijn trots op onze eerste plaats. “De prijs werd in ontvangst genomen door twee Bredase praktijkopleiders aanwezigheid van tien stagiaires van de twee arrondissementsparketten.

Praktijkopleiders
De prijs heeft het OM te danken aan de manier waarop MBO-stagiaires binnen de afdeling administratie worden opgeleid en begeleid. Het OM heeft 13 Ecabo-gecertificeerde praktijkopleiders c.q. examinatoren in huis. Deze groep enthousiaste medewerkers heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een succesvol en stabiel stagebeleid. Stagiairs geven het parket gemiddeld het cijfer 8.5 in het leerlingtevredenheidsonderzoek.

Stagiairs
Per jaar lopen ongeveer twaalf MBO-ers stage, waarbij het slagingspercentage de afgelopen jaren telkens 100% is geweest. Er worden examens afgenomen door de proeve van bekwaamheid te houden, goedgekeurd door de examencommissie MBO. Onze stages kennen een hoge mate van afwisseling, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en goede administratief juridische inhoud wat zeer gewaardeerd wordt door de scholen en de leerlingen die bij ons stage lopen. Het OM in Middelburg en Breda betrekken leerlingen van vier scholen uit de regio, te weten ROC Middelburg en Tilburg, Florijncollege Breda en Zoomvlietcollege Roosendaal. Ook wordt geïnvesteerd in diversiteit op de werkvloer, en wordt regelmatig een leerling aan met ‘special care’ aangenomen.

Maatschappelijk betrokken
Het OM in Zeeland en West-Brabant geeft regelmatig gastlessen Strafrecht, werkt mee aan het ontwikkelen van toetstermen en examinering van het onderdeel (straf)recht, presenteert zich op de MBO-scholen, neemt deel aan de klankbordgroep van het Florijncollege en houdt jaarlijks in samenwerking met de rechtbank Breda een voorlichtingsdag voor 1e jaars-leerlingen juridisch met activiteiten in het juridisch werkveld waarmee ze een goed beeld krijgen van wat werken bij de rechtbank en het OM inhoudt.
Provincie:
Tag(s):